Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Viss pakārtots treniņiem

Kopš pirmdien Rīgā ieradās Anglijas trenere Sarah Claridge, junioru izlasē viss darbs ir pakārtots intesīvajam treniņu ciklam. Trešdien "Ozo Golf Club" laukumā pat allaž jūtamais vējš bija pilnīgi pierimis, it kā, lai nepatraucētu aktīvajam treniņu procesam.

Laukumā Claridge aktīvi darbojas ar videokameru, fiksējot katra jaunā golfera vēzienu, kā arī dodot ieteikumus, ko vajadzētu pamainīt, lai panāktu labākus rezultātus. Uzmanīgi treneres darbam sekoja "Ozo Golf Club" pro Artūrs Krukovs. Viņam nepalika nepamanīts, ka trenere necenšas spēlētāju vēzienā ieviest radikālas izmaiņas, tā vietā biežāk pievēršoties atsevišķām niansēm.

Vēlāk Claridge safilmēto materiālu izskata kopā ar jaunajiem golferiem, kas palīdz viņiem labāk apzināties savas kļūdas un neprecizitātes. Trenere atsevišķi pievēršas katram spēles elementam - garaja spēlei, īsajai spēlei, ripināšanai, u.tml. Piektdien treniņu noslēguma sesijā viņa uzdos katram uzdevumus individuālajam darbam līdz treneres nākamajai vizītei, kas būs jūnija otrajā pusē. 

Ar Latvijas Golfa federācijas piesaistīto un R&A finansēto Claridge jau iepriekš tika panākta vienošanās, ka viņas pieredzi varēs pārņemt arī vietējie treneri, lai iegūtās zināšanas pēc tam pielietotu paši. Piemēram, 'Dienas foto' Claridge ir kopā ar "Viesturu" treneri Uļjanu Rotmistrovu.

Trešdien treniņš gan uz brīdi mazāk nopietns bija meiteņu komandas līderēm - Laura Jansone un māsas Puisītes Latvijas Televīzijas kameru priekšā iepazīstināja ar sevi un stāstīja par golfa spēles būtību. Šāda līmeņa netieša aģitācija noteikti ne vienu vien varētu pārliecināt pamēģināt pašam ņemt rokās nūju, jo vismaz TV puiši tika apburti bez kavēšanās. Īsa sižeta vietā tautā populārākā medija darbinieki laukumā aizķērās uz vairākām stundām.

Kas no "Ozo" laukumā safilmētā nonāks līdz TV ekrāniem, būs redzams jaunnedēļ.

Pēdējās izmaiņas , 20.05.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē