Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Rezultāti pārskatīti

Slope sistēmas ieviešana sezonas sākumā radījusi zināmu sajukumu rezultātu aprēķinos, liekot gan rīkotājiem un spēlētājiem, gan datoriem pierast pie jaunas metodikas. Tādēļ tapuši pārskatīti "Viesturu" sezonas atklāšanas turnīra rezultāti, dažās grupās pamainot vietu secību, bet trešajā HCP grupā kungiem par uzvarētāju pasludinot Māri Dalbiņu.

No jauna publicētajos rezultātos spēlētājiem spēles handikaps tāpat norādīts pēc slope sistēmas piemērošanas, bet golferu dalījums ieskaites grupās ir pēc viņu oriģinālā handikapa indeksa, kas reģistrēts federācijas mājaslapā.

Līdz ar slope sistēmas ieviešanu jo būtiskāk izpaužas katrai golferu grupai paredzēto starta vietu ietekme uz rezultātiem. Piemēram, senioriem, izvēloties spēlēt no zilajiem tee, automātiski tiek piemērots zemāks spēles handikaps. Tā HCP 20 golferim "Viesturos" no dzeltenajiem tee arī spēles handikaps ir 20, bet no zilajiem tee spēles handikaps sarūk jau līdz HCP 17.

Acīmredzot, jau laicīgi pirms starta golferim jāzina, no kuriem tee viņš turnīrā spēlē, kā tas ietekmēs viņa spēles handikapu un līdz ar to arī rezultātus.

Pēdējās izmaiņas , 05.05.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē