Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Spēle bez dopinga

Kā jebkurā oficiāli atzītā sporta veidā arī golfā ir spēkā antidopinga noteikumi, kas būtībā attiecas ne tikai uz augstākā līmeņa amatieru turnīriem, bet uz jebkurām kalendārā iekļautām sacensībām. Lai gan maz ticams, ka Antidopinga nodaļas kontrolētāji parādīsies kādā parastā nedēļas nogales turnīrā, simtprocentīgi šādu iespēju izslēgt nevar.

Tieši amatieru sacensībās citos sporta veidos Antidopinga aģentūra ir fiksējusi pozitīvus rezultātus, kā tas bijis, piemēram, riteņbraukšanā. No Latvijas golferiem vairāk par antidopinga lietām ir stāstīts junioriem pirms došanās uz starptautiskām sacensībām ārzemēs, bet zināšanas šajā jomā nekaitēs arī citiem.

Ja kāds bažījas, ka pozitīvas dopinga analīzes varētu veicināt no Dionīsa pagrabiem nākušas substances, tad satraukumam nav pamata. Alkohols aizliegto vielu sarakstā ir tikai nedaudzos sporta veidos, kur tas varētu izraisīt nopietnu apdraudējumu, vai arī pēc funkcionāru domām var radīt nevēlamas asociācijas.

Pilnīgu atturībnieku (atļautais alkohola līmenis organismā 0,1 promile) sporta veidos pierakstījušies aviosports, loka šaušana, autosports, boulings, karatē, modernā pieccīņa, motosports, boulings un ūdensmotosports.

Toties golfs ir nedaudz garākajā sarakstā pie sporta veidiem, kas aizlieguši beta-blokatorus,- preparātus, kas palēnina asinsriti, novērš satraukumu un stresu.

Ar sportā aizliegto vielu un metožu sarakstu var iepazīties Antidopinga mājaslapā http://www.antidopings.lv/dopings/Aizliegts2009/ 

Pēdējās izmaiņas , 10.03.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē