Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Ogilvy vēlreiz Match-play čempions

Ja ne pasaulē labākais golferis, tad vismaz izcilākais match-play speciālists – tā sevi pēc svētdien Arizonā noslēgtā „World Golf Championship – Accenture Match Play Championship” var dēvēt Geoff Ogilvy. Tikai reizi pēdējos četros gados Ogilvy ir palicis bez uzvaras intriģējošajā individuālo divcīņu formātā.

„Ritz Carlton Golf Club” laukumā Ogilvy finālā pārliecinoši ar 4&3 pieveica angli Paul Casey un pakāpās uz 4. vietu pasaules rangā.

Pats Ogilvy gan sevi uzskata drīzāk par piekto labāko golferi pasaulē. „Daži puiši pasaulē man noteikti ir priekšā – Tiger [Woods], Phil [Mickelson], Sergio [Garcia] un [Padraig] Harrington. Tātad četri, un es esmu vismaz piektais,” sprieda 31 gadu vecais Ogilvy.

„Accenture Match Play Championship” Ogilvy bilance ir vairāk nekā respektabla – 17 uzvaras un divi zaudējumi.

Cīņā par 3. vietu amerikānis Stewart Cink ar 1up pārspēja britu golferi Ross Fisher. Lielāko sarūgtinājumu turnīra rīkotājiem un televīzijām sagādāja, Tim Clark, kas pēc aģentūras AP golfa apskatnieka Tim Dahlberg teiktā laukumā vairāk izskatījies pēc parasta alus rindā stāvētāja, nevis paša Tiger Woods pretinieka.

Taču tieši cīņa pret šķietami necilo dienvidafrikāni Woods turnīrā bija pēdējā, liekot izstāties jau otrajā kārtā. Mača noslēgumā priecīgi gan bija abi – Clark pavisam saprotama iemesla dēļ, bet Woods bija gandarīts, ka ilgi ārstētā kāja uzvedusies pavisam labi un spēlēt nav traucējusi.

Turpmākajos plānos Woods dalījās skopi. „Uz lidostu,” viņš teica žurnālistiem, kuri jautāja, kurp pēc cīņām Arizonā dodas pasaules ranga līderis.

Ilgi laime turnīrā nesmaidīja arī Clark, kurš jau nākamajā kārtā zaudēja daudz slavētajam 19 gadus vecajam ziemeļīram Rory McIlroy.

Pēdējās izmaiņas , 02.03.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē