Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Piecos apļos 72 bedrītes

Starptautiskā Golfa federācija (IGF) aizvadītajā nedēļā iesniedza Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK) programmu, iepazīstinot ar savu olimpiskā golfa turnīra redzējumu. Ja vien golfs 2016. gadā atgūs olimpiskā sporta veida statusu, čempionu noteiks individuālajā turnīrā kungu un dāmu konkurencē 72 bedrīšu izspēlē.

Ja četru dienu summā laureātus nebūs iespējams noteikt vienādu rezultātu dēļ, paredzēta trīs bedrīšu pārspēle. Kā jau olimpiskajās spēlēs, arī golfa turnīrā medaļas paredzētas pirmo triju vietu ieguvējiem.

Sacensību formātu par draudzīgu amatieru golfa valstīm gan nekādi nosaukt nav iespējams. Vismaz tā sākotnējā versijā noteikti. Pagaidām nav arī nekādu norāžu par iespējamiem īpašajiem ielūgumiem (wild card), bet tas jau arī bija paredzams, ka SOK vairāk grib olimpiskajās spēlēs redzēt tos golferus, kas pulcē iespaidīgu TV auditoriju.

IGF iesaka turnīrā aicināt pa 60 spēlētājiem kungu un dāmu konkurencē, par pamatu ņemot oficiālo pasaules rangu, kur iekļauti profesionāļi. Automātiski vieta olimpiešu vidū tiek solīta TOP 15 spēlētājiem, bet pārējos pielasītu pēc valstiskās piederības. No katras valsts varētu piedalīties pa diviem rangā augstāk esošajiem spēlētājiem. TOP 15 golferiem vietas paredzētas neatkarīgi no viņu pārstāvētās valsts. No tālākā saraksta aicinātu tos, kuru valstīm nav pietiekama pārstāvība TOP 15.

IGF sola, ka visas golfa organizācijas ir vienojušās, lai olimpiskais turnīrs nesakristu ar kādu „Major” vai citām nozīmīgām sacensībām, lai pasaulē labākie golferi varētu netraucēti kļūt par olimpiešiem.

Golfs līdzās beisbolam, karatē, skrituļošanai, regbijam-7, softbolam un skvošam pretendē uz iekļaušanu 2016. gada olimpisko spēļu programmā. Lēmumu par divu sporta veidu ieskaitīšanu olimpiskajā programmā SOK lems oktobrī Kopenhāgenā.

Pēdējās izmaiņas , 23.02.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē