Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Wie jaunā statusā

Atstājusi kādreizējās nedienas aiz muguras, Michelle Wie pirmo reizi karjerā ceturtdien devās laukumā kā pilntiesīga LPGA biedre. Sezonas pirmo turnīru "SBS Open" tūres golferes aizvada Havaju salās, kur 19 gadus vecā Wie pēc pirmās kārtas dala 2. vietu ar -6 zem PAR.

LPGA Wie nebija spēlējusi kopš jūlija, kad viņu diskvalificēja "State Farm Classic" turnīrā, jo golfere no noteiktās finiša zonas izgāja vēl neparakstījusi rezultātu kartiņu.

SBS turnīrā Wie spēlēja jau 2005. gadā, kad tolaik 15 gadus vecā amatiere dalīja otro vietu aiz Jennifer Rosales. Turpmākās Wie gaitas gan nebija tik spožas, un 2007. gadā pēc plaukstas locītavas savainojuma pat izskanēja šaubas, vai sponsoru jau pamanītā golfere maz attaisnos uz viņu liktās cerības.

Taču 2008. gadā Wie pierādīja, ka par viņas rakstura stingrību var nešaubīties. Veiksmīgi nospēlējot kvalifikācijas skolā, viņa nopelnīja karti spēlēšanai LPGA tūrē.

"SBS Open" ir pirmais no LPGA sezonā paredzētajiem 30 turnīriem. Tas ir par četriem turnīriem mazāk nekā pērn, un balvu naudas izteiksmē golferēm tas nozīmē zaudētus 10 miljonus dolāru.

Iespējams, Wie spēlēt Havaju salās palīdz arī dzimtās vietas sajūta - golfere uzauga tikai nepilnas stundas brauciena attālumā no "Turtle Bay Resort" laukuma, kur notiek "SBS Open". Par vienu sitienu labāk nekā Wie un Yani Tseng pirmajā kārtā nospēlēja vēl viena amerikāniete Angela Stanford, bet Natālijai Gulbei otrajā kārtā būs jācīnās, lai nepaliktu aiz kata, jo +2 virs PAR viņai deva tikai dalītu 69. vietu.

Pēdējās izmaiņas , 13.02.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē