Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Eiropa aģitē par dāmām

Centienos veicināt golferēs interesi par Eiropas amatieru turnīriem, Eiropas Golfa asociācija (EGA) ievieš jaunu nacionālo komandu ieskaiti, kur punktus varēs krāt gan iepriekš atzītajos nacionālajos amatieru „Open”, gan vairākās citās sacensībās. Punktus„EGA Ladies International Team Eclectic” (ELITE) ieskaitē varēs gūt arī Latvijas amatieru „Open”. 

ELITE ir paredzētas divas ieskaites līgas – otrajā līmenī uzskaitīs rezultātus komandām, kam nav lielu spēlētāju resursu. Lai startētu pirmajā līgā, dalībai turnīros jāpiesaka vismaz trīs spēlētājas. Ja tas nav pa spēkam, ar mazāku dalībnieču skaitu var piedalīties otrajā līgā. 

Par komandas dalībnieci golferi var uzskatīt kopš brīža, kad spēlētāja ir iekļauta pasaules amatieru rangā. Pat, ja pieņem, ka Latvijas amatieru „Open” uzskata par zemākās kategorijas turnīru, tad iekļūšanai rangā pietiek ar pašu mājās gūtu vietu labāko četriniekā. 

Turnīri sezonā ir sadalīti septiņos reitinga līmeņos. Atkarībā no šī līmeņa turnīrā sadalīs noteiktu punktu skaitu.

Līdzās tradicionālajiem EGA kalendārā ierastajiem nacionālajiem atklātajiem amatieru čempionātiem pie ieskaites punktiem varēs tikt arī ASV sieviešu amatieru čempionātā un ASV Studentu čempionāta (NCAA) finālsacensībās.

EGA sagaida, ka ranga ieviešana mudinās federācijas aktīvāk pieteikt spēlētājas turnīriem citās valstīs.

Pēdējās izmaiņas , 27.01.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē