Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Jauns reglaments nūju standartos

Lai mazinātu moderno tehnoloģiju iespējas palīdzēt mazāk meistarīgiem spēlētājiem, pasaules golfa jumtorganizācijas R&A un USGA ievieš jaunus nūju standartus. Jauni ierobežojumi nūju galvu gropju standartos attieksies uz visām nūjām, izņemot draiverus un puterus. Pārmaiņas gan nebūs tik straujas, lai no pašreizējiem nūju komplektiem steigtos atbrīvoties par izpārdošanas cenu.

Ar golfam raksturīgo pamatīgumu parastu svētdienas turnīru spēlētāju jaunais reglaments neskars līdz 2024. gada beigām. Taču visaugstākā līmeņa profesionāļiem jaunie noteikumi būs jāievēro jau no 2010. gada 1. janvāra. Augstākā līmeņa amatieru sacensībās un visos pārējos profesionāļu mačos jauno standartu nūjas būs obligātas no 2014. gada sākuma.

Jaunie tehniskie noteikumi ražotājiem būs jāievēro visām nūjām, ko izlaidīs pēc 2010. gada 1. janvāra. Līdz tam saražotās nūjas skaitīsies atbilstošas noteikumiem vismaz līdz 2024. gadam, ja vien sacensību nolikums neparedzēs savādāk.

Izmaiņu galvenais mērķis ir sarežģīt spēli no rafa, lai sitiens no garas zāles būtu grūtāk veicams, nekā no fērveja. Modernie dzelži ļauj sitienos no rafa panākt gandrīz tādu pat bumbiņas iegriešanu (spin) kā no fērveja, tādējādi mazinot precizitātes nozīmi laba rezultāta sasniegšanā.

Jaunajos noteikumos būs stingrāki ierobežojumi nūju gropju tilpumam un asumam. Jo lielāka tilpuma gropes, jo tās labāk aizvada ūdeni un zāles atliekas - gluži kā riepas protektors. Tajā pat laikā asākas gropju šķautnes veicina labāku nūjas galvas kontaktu ar bumbu pat dažādu svešķermeņu iekļūšanas gadījumā.

Gropju asuma un tilpuma jaunie ierobežojumi attieksies uz nūjām ar galvas leņķi, kas lielāks vai vienāds ar 25 grādiem (parasti tas ir sākot ar 5. dzelzi). Gropju tilpuma ierobežojumi attieksies arī uz nūjām ar mazāku leņķi.

R&A Noteikumu un inventāra standartu direktors David Rickman uzsvēra, ka jaunie noteikumi tiks ieviesti ļoti pakāpeniski, un krasi lielākā daļa golferu vēl daudzus gadus varēs lietot savas pašreizējās nūjas, nesatraucoties par to atbilstību noteikumiem.

Pēdējās izmaiņas , 22.01.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē