Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Stingrākas prasības federācijām

Lai saņemtu kaut vai to pašu nelielo valsts finansējumu, sporta veidu federācijām turpmāk būs noteiktas stingrākas prasības. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija un Sporta apakškomisija otrdien konceptuāli atbalstīja grozījumus Sporta likumā, izvirzot papildu kritērijus, kas gan Latvijas Golfa federācijā tika ievēroti jau iepriekš.

Turpmāk sporta federācijas izpildinstitūcija būs jāpārvēl ne retāk kā reizi četros gados. Izpildinstitūcija būs jāveido no vismaz trīs locekļiem un vismaz pusei no tiem, tostarp izpildinstitūcijas vadītājam, būs jābūt Latvijas pilsoņiem.

Izpildot šos priekšnoteikumus, sporta federācija būs tiesīga vadīt un koordinēt darbu attiecīgajā sporta veidā, pārstāvēt Latviju starptautiskās organizācijās un pretendēt uz valsts finansējumu, paredz grozījumi Sporta likumā. Tāpat federācijām savā sporta veidā jāorganizē sacensības, jāievēro antidopinga konvenciju prasības un internetā jāpublicē informācija par pasākumiem.

Sporta federāciju atzīšanu un kontroli veiks Latvijas Sporta federāciju padome. Nākotnē tiesības saņemt finanšu līdzekļus no valsts budžeta būs tikai tām sporta federācijām, kas ievēros likumā noteiktos kritērijus, kā arī Latvijas Olimpiskajai komitejai un Latvijas Sporta federāciju padomei.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore Agra Brūne paskaidroja, ka turpmāk ministrijā ar sporta politiku nodarbosies mazāk ierēdņu, savukārt sporta federācijām un Sporta federāciju padomei būs daudz plašāka kompetence. 


Pēdējās izmaiņas , 21.01.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē