Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Tests par miljonu

Japānas uzlēcošās profesionālā golfa zvaigznes Ryo Ishikawa centienus ielauzties pasaules elitē pamatīgi atbalstījis "Yonex". Ražotājs nodeva 17 gadus vecajam skolniekam izmēģinājumiem draiveri, kura izstrādāšanā ieguldīts miljons dolāru. Ishikawa lēš, ka turpmāk draivu varēs sist 350 jardu tālu.

"Ar jauno draiveri bumba šķiet kaut kā vieglāka", Japānas medijiem otrdien teica Ishikawa. "Tā ir dīvaina sajūta. Nekad tik tālu neesmu sitis. Tagad būs reāli draivā sasniegt 350 jardu." Japānas golfa apskatnieki norāda, ka līdz šim Ishikawa ar draiveri sitis vidēji "tikai" nedaudz virs 290 jardiem, kas ir septītais labākais rādītājs Japānas tūrē.

Janvārī Ishikawa palīdzēja Āzijas komandai pieveikt eiropiešus "Royal Trophy" turnīrā, bet 2008. gadā viņš kļuva par jaunāko golferi, kas vienā sezonā spējis nopelnīt 100 miljonus jenu (ap miljonu dolāru) Japānas profesionālajā tūrē. Viņu arī uzskata par nīkuļojošās Japānas tūres glābēju, sava veida lokālo Tiger Woods, kas piesaistījis visdažādāko Japānas iedzīvotāju interesi par golfu.

Pirmo uzvaru Japānas tūrē Ishikawa guva 15 gadu un astoņu mēnešu vecumā. Pagājušā gada sākumā viņš kļuva par profesionāli, bet novembrī jaunajā statusā uzvarēja pirmajā turnīrā "ABC Championship".

Jaunajam japānim paredz ap 10 miljonu dolāru ienākumus pāris nākamajās sezonās. Pagaidām Ishikawa naudas pelnīšanai vēl nevar nodoties ar pilnu jaudu - vispirms jāpabeidz skola.

Pēdējās izmaiņas , 20.01.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē