Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Džentlmeņu sodi paliks konfidenciāli

Jo mazāk runā par sliktām lietām, jo mazāka iespēja tām atkārtoties. Vismaz ASV PGA tūrē par to nešaubās, un golferiem piespriestie sodi arī turpmāk būs konfidenciāli. Golfa kā džentlmeņu spēles reputācija tiktu aptraipīta ik reizi, kad publiski atklātu informāciju par golferu pārkāpumiem un saņemtajiem sodiem, paziņoja tūres komisārs Tim Finchem.

"Mēs nejūtam, ka mūsu skatītāji to noteikti gribētu zināt, un viņi būtu badā pēc šādas informācijas," žurnālistiem Havaju salās notiekošā "Mercedes-Benz Championship" laikā teica Finchem. Turklāt pārkāpumu nav nemaz tik daudz, tādēļ tūre nevēlas tos lieku reizi atgādināt, atzina komisārs.

Tā būs paša golfera izvēle, atklāt sabiedrībai saņemto sodu, vai nē. Ja spēlētājs teiks, ka saņēmis 50 dolāru sodu, bet patiesībā sankcijas būs 10 000 dolāru apmērā, ASV PGA gan sola darīt zināmus patiesos skaitļus, taču ar to informācija no tūres aprobežosies.

Finchem atzina, ka golferu uzvedībai tiek sekots ar lielu rūpību. Arī slikts vārds golfā ir pārkāpums, bet tiražēt šādus gadījumus masu medijos nav vajadzīgs, skaidroja Finchem. ASV PGA nav situācijas, ka kāds spēlētājs neizrādītu pienācīgu cieņu spēlei, tādēļ tūrē neuzskata par nepieciešamu mainīt līdzšinējo politiku. Nozīmīgu problēmu gadījumā ASV PGA tūre būtu gatava arī pārskatīt sodu konfidencialitātes noteikumu.

Pagājušajā nedēļā ASV golferis John Daly pats atzina, ka diskvalificēts uz sešiem mēnešiem par "neatbilstošu uzvedību". Daly ne velti ir iesauka "Wild Thing", un viņa rēķinā pagājušajā sezonā ir četras grēcīgas epizodes, kas summējās tik ilgstošā diskvalifikācijā.

Lielāko nosodījumu Daly izpelnījās par alus bundžas izmantošanu T-kociņa vietā "Buick Open" Pro-Am turnīrā, kur viņš spēlēja kopā ar mūziķi Kid Rock. Daly reputāciju neuzlaboja arī Ziemeļkarolīnā cietumā pavadītā nakts pēc vētrainas uzdzīves restorānā.

Pēdējās izmaiņas , 09.01.2009.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē