Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Suursalu Eiropas tūres šķīstītavā

Vai nu sava spēles līmeņa apzināšanas labad, vai pavisam nopietnu mērķu vadīta, igauniete Mari Suursalu pieteikusies spēlēšanai kvalifikācijas skolas turnīrā, kur dalībnieces pretendē uz iekļūšanu dāmu Eiropas tūrē. Kopumā pieteikumu saraksts no Austrumeiropas puses, lai ielauztos augstākajā profesionāļu līmenī, gan ir pavisam paplāns.

Pēdējā kvalifikācija cīņā par vietu Eiropas tūrē būs no 12. līdz 15. janvārim "La Manga" Dienvidu laukumā, Spānijā. Turpat Ziemeļu un Dienvidu laukumos nedēļu iepriekš četrās kārtās izspēlēs priekškvalifikācijas turnīru, kur būs jāsāk arī Suursalu.

Līdztekus Suursalu vairāk nekā 100 priekškvalifikācijas dalībnieču vidū ir pa retai pārstāvei no Čehijas, Ungārijas un Slovākijas. Ir arī divas Krievijas golferes Anastasija Kostina un Rīgā redzētā Vera Šimanska. Cik daudz spēlētāju no priekškvalifikācijas turnīra iekļūs izšķirošajā kvalifikācijā, būs atkarīgs no tā, cik golferes priekškvalifikācijā izies uz starta.

Startam priekškvalifikācijā var pieteikties profesionāles un 18 gadu vecumu sasniegušas amatieres ar HCP 3 vai labāku handikapu. Tiesa, kā jau ar skatu uz profesionālo golfu, tas ne tuvu nav bezmaksas pasākums, jo dalības maksa vien ir 900 eiro, pie kā vēl jāpieskaita ceļošanas un uzturēšanās izdevumi.

Rīkotāji vēsta, ka spēlēšanai kādā Eiropas tūres turnīrā var pietikt pat ar dalību priekškvalifikācijā, taču tas drīzāk būs laimīgs izņēmums. Nolikums raksturo šādas iespējas kā "ļoti ierobežotas". Savukārt "ierobežotas" iespējas sola tām spēlētājām, kas galējā kvalifikācijā nepārvarēs katu. Tām, kas pārvarēs katu, bet neiekļūs labāko 30 vidū, iespējas spēlēt tūrē būs lielākas, taču patiesībā tik un tā krietni ierobežotas. Un pat iekļūšana trīsdesmitniekā vēl nav garantija iespējai spēlēt ikvienā Eiropas tūres turnīrā, jo spēkā ir papildu ierobežojumi.

Eiropas tūres spēlētāju saraksta noteikšanā izmanto pagaru reglamentu, kurā uzskaitītas dažādas priekšrocības, ko dod vieni vai otri sasniegumi. Neskaitot apakšpunktus, sarakstā ir 13 šādas kategorijas, un kvalifikācijas tūres veiksminieces atbilst tikai 8. kategorijai.

Pēdējās izmaiņas , 19.12.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē