Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Harrington vēsturisks tituls

Visa Eiropa var lepoties ar īru Padraig Harrington, kurš pirmais no Vecās pasaules golferiem atzīts par gada labāko spēlētāju ASV PGA tūrē. ""British Open" čempionu un PGA čempionāta uzvarētāju kolēģi golferi balsojumā novērtēja augstāk par Vijay Singh, Camilo Villegas un pašu Tiger Woods.

Woods pretendēja ceturto gadu pēc kārtas kļūt par tūres labāko spēlētāju, taču kopš jūnijā gūtās uzvaras "US Open" viņš ceļgala operācijas dēļ vairs nespēlēja, tādēļ citu panākumi aizēnoja pasaules ranga līdera slavu.

Jack Nicklaus vārdā nosaukto balvu golferi novērtē jo īpaši tādēļ, ka tās ieguvēju nosaka tūres spēlētāju iekšējā balsojumā. Kolēģi nevarēja nepamanīt, ka 37 gadus vecais Harrington līdztekus divām "Major" uzvarām vēl četros citos turnīros iekļuva desmitniekā, tajā skaitā arī dalīja 5. vietu "US Masters".

Harrington gan ir pirmais eiropietis, kas atzīts par ASV PGA tūres gada labāko spēlētāju, taču citu kontinentu golferi amerikāņus ir izkonkurējuši arī iepriekš. Kopš 1990. gada pasniedzamo balvu ir guvis arī zimbabvietis Nick Price (1993&1994), Austrālijas golferis Greg Norman (1995) un Fidži pārstāvošais Singh (2004).

Pēdējās izmaiņas , 17.12.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē