Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Sorenstam liek punktu ar bērdiju

Finišējot "Dubai Ladies Masters" turnīrā Apvienotajos Arābu emirātos, svētdien profesionāles karjeru noslēdza viena no visu laiku spožākajām golfa spēlētājām Annika Sorenstam. "Emirates Golf Club" 18. bedrīti izcilā zviedriete izspēlēja ar bērdiju, lai gan atzina, ka uz beigām acīs kāpušas asaras.

Dažādās profesionāļu sacensībās Sorenstam ir uzvarējusi 90 sacensībās, tajā skaitā 10 reizes paliekot nepārspēta "Major" turnīros. Jau maijā 38 gadus vecā Sorenstam paziņoja, ka sezonas beigās pieliks punktu karjerai golfa laukumos.

"Es vēl joprojām labi spēlēju golfu, taču esmu sasniegusi visu, ko vēlējos. Jutu, ka ir īstais laiks [aiziet]," pēc finiša Dubaijā teica Sorenstam, kura karjerā pēdējā turnīrā dalīja 7. vietu. Pie 18. bedrītes bija izlikts milzu plakāts "Dubaija sveic Annika Sorenstam", bet līdzjutēji bijušās pasaules rangu līderes parādīšanos uz pēdējās bedrītes grīna sveica ar milzu ovācijām.

Pēdējā diena profesionālajā golfā Sorenstam bijusi mierpilnā noskaņā un pilnīgā saskaņā ar sevi, bet emociju uzplūdus izraisīja pie pēdējās bedrītes grīna pamanītie vecāki un nākamais vīrs.

LPGA Sorenstam debitēja 1994. gadā, un kopš tā laika astoņās sezonās viņu atzina par labāko spēlētāju. 2003. gadā viņu uzņēma golfa Slavas zālē. Sorenstam ir arī vienīgā sieviete, kas golfa laukumu spējusi izspēlēt ar 59 sitieniem.

Sorenstam gatavojas kāzām, bet golfā viņa paliks iesaistīta laukumu projektēšanā un savas akadēmijas uzturēšanā Floridā. LPGA komisāre Carolyn Bivens nosauca Sorenstam par "vienu no visu laiku izcilākajām sportistēm un vienu no izcilākajiem paraugiem golfā". Šosezon LPGA tūrē Sorenstam uzvarēja trijos turnīros.

"Dubai Ladies Masters" uzvarēja vāciete Anja Monke, kas četru dienu summā nospēlēja ar 275 sitieniem, jeb 13 sitieniem zem teorētiski nepieciešamās normas (PAR). Sorenstam rezultāts bija 282 sitieni (-6 zem PAR).

Pusceļu līdz sensācijai nogāja 2005. gada "Latvian Open" čempione Marija Verčenova, kura pēc otrās kārtas bija 3.vietā. Pēdējās divas dienas krievietei gan vairs nebija tik sekmīgas, taču dalīta 33. vieta šādā dāmu Eiropas tūres turnīrā arī diez vai būtu uzskatāma par neveiksmi.

Pēdējās izmaiņas , 15.12.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē