Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Wie atkal pieder LPGA

Pēdējā kārtā rezultātam nedaudz pieklibojot, Michelle Wie kvalifikācijas skolas turnīrā tomēr nospēlēja gana veiksmīgi, lai 2009. gadā būtu pilntiesīga LPGA tūres dalībniece. Piecas dienas Floridā ilgušajā turnīrā korejiešu izcelsmes amerikāniete dalīja 7. vietu. Tiesības spēlēt LPGA ieguva 20 labākās.

Lai arī pēdējā kārtā Wie nospēlēja ar +2 virs PAR atbilstošiem 74 sitieniem, piecu dienu summā viņas rezultāts bija -12 zem PAR. Uzvarēja amerikāniete Stacey Lewis ar 342 sitieniem (-18 zem PAR).

Ceļazīmes uz LPGA guva visai raibs spēlētāju sastāvs. Līdzās 19 gadus vecajai Wie nākamgad LPGA varēs spēlēt arī Audra Burks, kura ir dzīvs pierādījums tam, ka dāmu profesionālajā golfā dzīve ir arī pēc 40.

LPGA nākamgad zvaigznes būs jo īpaši vajadzīgas, jo jāspēj piesaistīt lielāka atbalstītāju interese. Sponsoru šaurākās rocības dēļ tūrē nākamgad būs par trim turnīriem mazāk, un saruks arī naudas balvu apjoms. Turklāt profesionālās gaitas noslēgusi viena no izcilākajām golferēm Annika Sorenstam.

Ja Wie atgūsies no iepriekšējo gadu neveiksmēm, tas būs tieši tas, kas LPGA vajadzīgs. Iepriekš Wie izpelnījās nopietnu kritiku par izteiktajām vēlmēm spēlēt kopā ar pasaules spēcīgākajiem golferiem vīriešiem. Kritiķi norāda, ka šāda rīcība mazināja LPGA vērtību un pievilcību sponsoru acīs.

LPGA kvalifikācijas skolas turnīrā pusi no 20 ceļazīmēm izcīnīja golferes, kas nav no ASV. Citu valstu vidū ir pārstāvēta arī Dienvidkoreja, taču nevienas valsts īpatsvars nav nomācošs. Tiesības spēlēt tūrē nopelnīja arī golferes no Francijas, Japānas, Kolumbijas, Vācijas, Dienvidāfrikas un Zviedrijas. Par pilntiesīgu tūres dalībnieci kļuva arī austrāliete Anna Rawson, kura oficiāli gan reģistrēta kā ASV golfere.

LPGA kvalifikācijas skolas rezultāti: http://www.lpga.com/content/lfqtdts120708.pdf 

Pēdējās izmaiņas , 08.12.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē