Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Miljons Korejai

Puse no LPGA sezonas noslēguma ADT čempionāta izšķirošās kārtas dalībniecēm bija korejietes, un varbūtības iespēju rēķinātāji šoreiz nekļūdījās – uzvarēja viena no aziātēm Ji-Yai Shin. LPGA sezonas finālmaču statuss nozīmēja, ka 20 gadu vecā „British Open” čempione Floridā nopelnīja vienu miljonu dolāru.

Finālkārtā cīņu no nulles sāka astoņas golferes, kas atbilstoši turnīra reglamentam uzvarētāju noteica 18 bedrīšu izspēlē.

Čempione nospēlēja ar -2 zem PAR atbilstošiem 70 sitieniem un par vienu sitienu apsteidza otrās vietas ieguvēju austrālieti Karrie Webb. Trešo vietu dalīja amerikāniete Paula Creamer un vēl viena Dienvidkorejas pārstāve Seon Hwa Lee.

Pēc priekšpēdējās trešās kārtas līdere bija norvēģiete Suzann Pettersen, taču turnīra reglaments par to garantēja tikai vietu finālistu oktetā. Pirms izšķirošā raunda vēl nebija skaidrs, vai finālā spēlēs Creamer, kura sestdien ar vēdera sāpēm vēl nonāca slimnīcā.

Aizdomas par apendicītu Creamer gan neapstiprinājās, un viņa svētdien stājās uz starta. Turklāt uzvara Creamer sezonas pelnītāju sarakstā būtu ļāvusi apsteigt pasaules rangu līderi Lorena Ochoa. Kopš 1993. gada neviena ASV golfere nav kļuvusi par sezonas veiksmīgāko pelnītāju, un arī šis gads tātad nav izņēmums.

Ochoa turnīrs beidzās sestdien pēc trešās kārtas, savukārt Annika Sorenstam LPGA karjeru noslēdza pēc pirmā kata piektdien.

LPGA sezonas noslēguma ADT čempionāts:

70 - Ji-Yai Shin (Dienvidkoreja)
71 - Karrie Webb (Austrālija)
74 - Seon Hwa Lee (Dienvidkoreja), Paula Creamer (ASV)
75 - Eun-Hee Ji (Dienvidkoreja)
78 - Angela Stanford (ASV)
79 - Suzann Pettersen (Norvēģija), Jeong Jang (Dienvidkoreja)

Pēdējās izmaiņas , 24.11.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē