Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Golfs piesakās olimpiešos

Septiņi jauni sporta veidi piektdien prezentācijā Lozannā Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK) apliecināja gatavību pretendēt uz divām vakantajām vietām 2016. gada olimpisko spēļu programmā. Uz olimpisko statusu līdztekus golfam pretendē arī beisbols, karatē, skvošs, regbijs, skrituļošana un softbols.

Golfa un skvoša starptautisko organizāciju amatpersonas prezentācijā apliecināja savu sporta veidu gatavību olimpiskajām spēlēm piesaistīt lielākās zvaigznes. Golfa pretenzijas stiprināja arī pasaules rangu līderu Tiger Woods un Lorena Ochoa dalība video prezentācijā.

"Golfa centienus atbalsta visas [sporta veida] vadošās organizācijas, un tikpat būtiski, ka ar mums ir visi pasaules spēcīgākie spēlētāji," teica "Royal and Ancient Golf Club" vecākā izpildamatpersona Peter Dawson.

SOK balsojums par pašreizējo 26 sporta veidu un divu jaunpienācēju iekļaušanu 2016. gada olimpisko spēļu programmā paredzēts 2009. gada oktobrī Kopenhāgenā. Iepriekš SOK norādīja, ka uz iekļaušanu olimpiskajās spēlēs varēs pretendēt tikai tie jaunie sporta veidi, kas spēs nodrošināt augstākā līmeņa atlētu dalību.

Beisbola pozīcijas vājina ASV profesionālās MLB līgas nevēlēšanās uz olimpisko spēļu laiku izsludināt pārtraukumu, kas liegtu spēcīgāko spēlētāju dalību olimpiādē. Beisbolu un softbolu no olimpisko spēļu programmas izslēdza 2005. gadā. Lai gan olimpiskās medaļas beisbolisti un softbolistes dalīja vēl šogad Pekinā, turpmākajās olimpiskajās spēlēs šīs sporta spēles nav iekļautas.

Karatē sevi uzskata par vispopulārāko no jaunajiem potenciālajiem sporta veidiem, norādot uz 100 miljoniem reģistrēto sportistu. Savukārt skrituļotāji cer uz SOK labvēlību tādēļ, ka piesaista gados jaunu auditoriju. Regbijs olimpiskajās spēlēs varētu būt pārstāvēts tikai septiņu spēlētāju komandu formātā, taču veiksmīgi aizvadītā iepriekšējā Pasaules kausa izcīņa, kas veicināja sporta veida popularitāti, SOK arī varētu šķist ievērības cienīgs arguments.

Olimpisko spēļu programmu nosaka septiņus gadus pirms lielā sporta foruma sākuma. SOK sesijā būs viens balsojums par esošajiem 26 sporta veidiem olimpiskajās spēlēs, taču balsošanas sistēma par jaunpienācējiem vēl nav skaidra. SOK gan paziņoja, ka tiks balsots par visiem septiņiem sporta veidiem un pretendentu sarakstu līdz izšķirošajai SOK sesijai nesamazinās.

Pēc piektdien notikušajām prezentācijām divi SOK novērotāji sešus mēnešus sekos norisēm kandidātu sporta veidos, kā arī apmeklēs atsevišķas sacensības, pirms iesniegt SOK izpildkomitejai ziņojumu.

Pēdējās izmaiņas , 14.11.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē