Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Dienvidkorejas piemērs

Specifiski uz ekonomikas nedienām reaģē Dienvidkorejā, kur valsts prezidents Lee Myung-bak norādījis valsts amatpersonām uz laiku atturēties no golfa spēlēšanas. Došanās uz golfa laukumu ir nelāga rīcība laikā, kad ekonomika nobraukusi rafā, uzskata prezidents.

"Golfs nav slikts, taču... cenas ir nestabilas un situācija ekonomikā neuzlabojas, tādēļ prezidents Lee uzskata, ka amatpersonām jāņem vērā sabiedrības noskaņojums," oficiālā paziņojumā norādīja prezidenta pārstāvis.

Pašam Lee sportiskas aktivitātes nav svešas, taču, būdams aizrautīgs tenisists, viņš tomēr lūdza valsts darbiniekus atturēties no golfa spēlēšanas vismaz kādu laiku.

Lee valdība kopš tās iecelšanas šī gada februārī arvien cīnās ar negatīviem reitingiem, turklāt globālā ekonomikas lejupslīde nav ļāvusi izpildīt iepriekš dotos solījumus par gaidāmo izaugsmi, bet Dienvidkorejas spēcīgās arodbiedrības uzstājīgi pieprasa darba algu celšanu straujās inflācijas dēļ.

Golfs Dienvidkorejā ir ļoti populārs, taču spēles augsto izmaksu dēļ daudzi golferi izvēlas braukt spēlēt uz lētākām vietām citur Āzijā. Iestāšanās vidusmēra golfa klubā Dienvidkorejas galvaspilsētas apkaimē maksā no 250 000 līdz 500 000 dolāru, bet, uzaicinot viesi uz spēli nedēļas nogalē, kluba biedram jāšķiras no aptuveni 250 dolāriem.

Pēdējās izmaiņas , 07.11.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē