Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Āzijas tūre arvien pieņemas spēkā

Neraugoties uz bažām par ekonomikas lejupslīdes negatīvo ietekmi uz profesionālo golfu, vismaz Āzijas tūre ir pie ļoti labas veselības. Apliecinot Āzijas pieaugošo spēku arī golfā, nākamgad tās tūrē būs gan lielāks turnīru skaits, gan prāvākas naudas prēmijas, kas summā sasniegs 42 miljonus dolāru.

Nākamgad Āzijas tūre debitēs arī Eiropā, pulcējot golferus uz "Omega European Masters" turnīru Šveicē. Eiropā notiekošs turnīrs Āzijas tūres kalendārā iekļauts pirmo reizi. Vēl divi pavisam jauni turnīri būs Taizemē, bet vēl divi pēc iepriekš piedzīvotām likstām atgriezīsies kalendārā.

Nopietnākie turnīri Āzijas tūrē ir pietaupīti sezonas noslēgumam, kad finansiāli spēcīgajos "Barclays Singapore Open", "HSBC Champions" un "USB Hong Kong Open" izspēlēs kopā 12,5 miljonus dolāru. Kopumā Āzijā tūrē ir apstiprināti 28 turnīri, no kuriem deviņos varēs gūt ieskaiti arī Eiropas tūrē. Vēl piecu turnīru rīkošanas laiku nosauks pēc visu formalitāšu nokārtošanas.

Četri turnīri notiks Taizemē, bet pa trijiem - Indijā un Malaizijā.

Šosezon Āzijas tūrē ir 30 turnīru ar 39 miljonu dolāru balvu fondu, bet vēl pirms četriem gadiem austrumos bija vien 22 turnīri ar 12 miljoniem dolāru balvām.

Pēdējās izmaiņas , 04.11.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē