Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Otro reizi Nr. 54

Gluži tāpat kā pirms diviem gadiem Dienvidāfrikā, arī šoreiz Austrālijā Latvija pasaules amatieru komandu čempionātu kungu konkurencē noslēdza 54. vietā. Lai gan šoreiz startēja par piecām valstīm mazāk, un it kā varēja cerēt pakāpties kādu vietu augstāk, kopumā pagājušajos divos gados Latvijas golfā nav bijis tik krasu pozitīvu pārmiņu, lai pamatoti lūkotos uz krietni augstākām pozīcijām.

Otro reizi čempionātā dienas labāko rezultātu Latvijai sasniedza Reinholds Pīrāgs, kurš nospēlēja ar +7 virs PAR. Draivs un īsā spēle šoreiz neļāva cerēt uz ko vairāk, tādēļ blakus vienam bērdijm rezultātā arī astoņi bugiji. Čempionāts kopumā Pīrāgam pagāja pozitīvās emocijās, tomēr bijis jūtams, ka spēlēts pašās sezonas beigās, jo dažbrīd sitienā uz āru līdušas tādas lietas, kas vasarā neprādās.

Mikus Gavars ceturto kārtu noslēdza ar +11 virs PAR atbilstošiem 83 sitieniem, kas šoreiz nozīmēja vienu bērdiju, astoņus bugijus, un divus divkāršus bugijus. Draivs Mikum svētdien bija turnīrā labākais, bet kliboja īsā spēle un īpaši ripināšana. Čempionātā sevi likusi manīt arī pirms pus gada operētā roka, jo laika sasniegt labāko formu nepietika.

Gavares rezumē, ka augstāk par galvu neuzleksi, un sasniegtā vieta, ņemot vērā laukuma grūtības pakāpi, ir atbilstoša esošajam varēšanas un prasmju līmenim.

Turnīra pēdējā kārta visrūgtākā izrādījās Kārlim Broderam, kurš atzina, ka laikam jau pēdējā raundā par daudz gribējis, tādēļ dabūjis +13 virs PAR. Latvijas amatieru čempions "Grange Golf Club" laukumā brīžiem juties kā iesācējs, kam bumbiņa lidojusi pa labi un pa kreisi. Vienīgais pozitīvais moments, ka finišēts pēdējās divās bedrītēs ar bērdiju un PAR. Pirms tam bija vēl deviņi bugiji un divi divkārši bugiji.

Latvijas komanda vēl noskatījās, kā par pārliecinošiem čempioniem kļuva skoti, turnīrā nospēlējot ar -20 zem PAR. Otro vietu guvusī ASV komanda atpalika par deviņiem sitieniem, bet trešie ar -6 zem PAR bija zviedri.

Pēdējā kārtā mīnusos pret laukumu nenospēlēja neviena komanda. Latvijas rezultāts summā bija +48 virs PAR. Igauņi finišēja ar +32 virs PAR un noslēdza ceturto desmitu.

Pēc čempionāta svinīgā noslēguma pirmdien latvieši posīsies atceļā uz mājām.

Latvijas meiteņu komandas startu pasaules čempionātā Golfs.lv lasītāji kopumā novērtējuši starp 'labi' un 'teicami' ar noslieci uz 'teicami'. Savu viedokli tagad iespējams paust arī par puišu sasniegto rezultātu.

Pasaules amatieru komandu čempionāts:

Komandu ieskaite: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/team1288.html

Individuāli: http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/player/static/player1288.html 

Latvijas golferi: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/tdetail38_1288.html 

Pēdējās izmaiņas , 19.10.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē