Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Otrajā PČ dienā labākais rezultāts Pīrāgam

Cerīga pasaules amatieru komandu čempionāta otrā kārta Latvijas golferiem piektdien šķita vēl brīdī, kad bija izspēlētas divas trešdaļas "The Royal Liverpool Golf Club" laukuma. Dienas labāko rezultātu komandā sasniedza Reinholds Pīrāgs, bet Kārli Broderu un Miku Gavaru beigās nogremdēja lielāki plusi.

Dienas rezultāts Latvijai bija +11 virs PAR un čempionāta pusceļā komanda ar +23 virs PAR dala 48. vietu. Līderpozīcijas ar -17 zem PAR dala ASV un Skotijas golferi.

Pīrāgs nospēlēja ar 77 sitieniem, jeb +4 virs PAR (bērdijs un pieci bugiji), un bija stabils. Atšķirībā no pirmās dienas viņam viss bija kārtībā ar garo spēli, bet ripināšanā veicies ne tik labi. Ja kristu puti, reāls būtu PAR atbilstošs rezultāts, uzskata komandas dienas līderis.

Broders sācis lūzt 11. bedrītē, kad pēc bugija pirmo reizi raundā nonāca plusos pret laukumu. Pēdējās sešās bedrītēs sekoja vēl seši sitieni plusos un dienas rezultāts +7 virs PAR. Summā izcīnīti divi bērdiji, savākti septiņi bugiji un divkāršs bugijs.

Kārlis atzīst, ka līdz 9. bedrītei gāja stabila spēle gan ar draiviem, gan uz grīna, bet vēlāk vienai likstai arvien sekoja nākamā. No vieglām situācijām uz grīniem sākās trīsputi, un tas spēlētāju galīgi izsitis no līdzsvara. Rezultātā zudusi pārliecība par spēli, ko tā arī neizdevies līdz finišam atgūt.

Līdzīgi kā Broderam klājās arī Mikum Gavaram, tikai pēdējās sešas bedrītes viņam izvērtās vēl skarbākas ar astoņiem sitieniem virs PAR. Rezultātu kartiņā pie viena bērdija pievienojās četri bugiji un trīs divkārši bugiji. Kad sākās neveiksmju sērija, sevi lika manīt nogurums, atzina Gavars. Turklāt arī psiholoģiski šāda situācija bija smaga.

Pēc 12. bedrītes gan Gavaram, gan Broderam rezultāts bija +1, bet Pīrāgam +2, tātad komandas rēķins tobrīd vēl bija +2. Taču beidzās viss tā, kā beidzās, un lūkojot pēc pozitīvā, var konstatēt, ka komandas rezultāts otrajā kārtā ir par vienu sitienu labāks nekā pirmajā dienā.

Šoreiz latviešiem nācās spēlēt pēcpusdienā vairāk nekā 30 grādu karstumā, un raunds ilga četras ar pusi stundas. Tā kā viegli neklājās, taču arī citām komandām pārbaudījums tāds pat vien bija.

Tuvāk zemei uz dalītu 36. vietu piektdien nolaidās Igaunijas komanda ar dienas rezultātu +9 virs PAR. Taču no Latvijas golferiem igauņi arvien attālinājās. Ja pēc pirmās dienas abas komandas šķīra deviņi sitieni, tad pēc otrās kārtas jau 11 sitieni.

Pasaules amatieru komandu čempionāts:

Komandu ieskaite: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/team1288.html

Individuāli: http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/player/static/player1288.html 

Latvijas golferi: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/tdetail38_1288.html

Pēdējās izmaiņas , 17.10.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē