Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Lielisks finišs debijā

Ar godam izcīnītu 29. vietu no pasaules amatieru komandu čempionāta atgriezīsies Latvijas golferes, kam pēdējā kārta "Grange Golf Club" Austrumu laukumā nesa vislabākos rezultātus. Noslēguma dienā čempionāta debitantu iespētais komandas +3 virs PAR ļāva turnīra tabulā apsteigt pat tādu Eiropas golfa valsti kā Itāliju.

Par "Espirito Santo" kausa ieguvējām Austrālijā pēc četrām sacensību dienām kļuva zviedrietes ar komandas rezultātu -19 zem PAR. Zviedrijas komanda tuvākās konkurentes Spānijas golferes apsteidza par 12 sitieniem. Trešās 48 valstu konkurencē ar -5 zem PAR finišēja ASV spēlētājas.

Turnīra pēdējo kārtu "Grange Golf Club" Austrumu laukumā visveiksmīgāk no Latvijas spēlētājām aizvadīja Māra Puisīte, nospēlējot ar 74 sitieniem (+1 virs PAR). Viņas vecākās māsas Kristas Puisītes rezultāts bija +2 virs PAR, bet Laura Jansone nospēlēja ar +3 virs PAR.

Katrā sacensību kārtā komandas rezultātā ieskaitīja divu veiksmīgāko spēlētāju rezultātus. Tādējādi pēdējā kārtā Latvijas rezultāts bija +3 virs PAR, bet turnīra kopvērtējumā +30 virs PAR.

Māra pēdējā raundā bijusi īsās spēles valdniece, jo labi spēja tikt galā ar ne tik vienkāršām situācijām, kad bumba pēc draiva nebija uz fērveja. Rezultātā trīs bērdiji un četri bugiji.

Savukārt Kristai izvērsās grūts spēles sākums, jo trijās no pirmajām četrām bedrēm bija vai nu bunkuri vai koki. Taču sitienos uz grīnu bumba tika likta tuvu pie karoga un ar 2-3 metru gariem putiem izdevās izglābt PAR. Pēc tam spēle aizgāja un rezultātu kartiņā beigās fiksēts viens bērdijs un trīs bugiji.

Laura izcēlās ar 16 grīniem regulācijā, taču ripināšana liedza šādu lielisku rādītāju pārvērst spožā rezultātā. Bija vairāki trīsputi, un arī īsā spēle dažreiz pievīla. Rezultātā trīs bērdiji, četri bugiji un divkāršs bugijs.

Tagad Adelaidā pienācis laiks Latvijas puišiem, kas jau ieradušies Austrālijā, taču pagaidām palikuši bez vienas otras bagāžas somas. Vīriešu turnīrs ilgs no 16. līdz 19.oktobrim "Grange Golf Club" Rietumu laukumā un "Royal Adelaide Golf Club". Latvijas komandā spēlēs Kārlis Broders, Mikus Gavars un Reinholds Pīrāgs

Meitenes pamatoti ir priecīgas, jo savu debiju aizvadīja lieliski, pirms puišu starta raisot pat lielāku optimismu nekā objektīvi pienāktos. Austrumeiropas līderu godā Latvijas meitenes gan nenoturējās, taču Čehijas pārākums ir gan loģisks, gan pamatots. Čehietes pēdējā kārtā pamodās un nospēlēja ar komandas rezultātu -5 zem PAR, kas ļāva par diviem sitieniem apsteigt Latviju.

Jebkurā gadījumā Latvijas meiteņu iespētais mudina ar cerībām lūkoties gan uz viņu nākotnes izredzēm golfā, gan paļauties, ka pirmajām bezdelīgām varētu sekot arī nākamās. Pašreizējos panākumos neatsveramu ieguldījumu devis gan pašu spēlētāju darbs, gan vecāku atbalsts. Jāuzteic arī golfa junioru programmas ilggadīgs atbalstītājs LMT un golfa laukumi, kas nodrošināja bezmaksas treniņu iespējas.

Katram golfs.lv lasītājam ir iespēja sniegt arī savu vērtējumu Latvijas meiteņu startam pasaules čempionātā, atbildot uz 'Aktuālo jautājumu'.

Pasaules amatieru komandu čempionāta rezultāti:

Komandu ieskaite: http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/team/static/team1289.html

Individuāli: http://www.golfstatresults.com/public/leaderboards/player/static/player1289.html

Latvijas golferes: http://www.golfstatresults.com//public/leaderboards/team/static/tdetail29_1289.html

Pēdējās izmaiņas , 11.10.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē