Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Adelaidas vēstules II

Latvijas meitenēm Austrālijā pamazām nobriestot startam pasaules amatieru komandu čempionātā, iziets arī „Grange Golf Club” Austrumu laukums, kas esot mazliet šaurāks, bet garāks par Rietumu laukumu. Pirmajā kārtā spēles partneres latvietēm būs golfā mazāk zināmu valstu pārstāves, no Adelaidas vēsta delegācijas vadītāja Santa Puče.

Trešdien pirmajā kārtā Laura Jansone, Krista un Māra Puisītes Austrumu laukumā dosies kopā ar Gvatemalas un Nigērijas golferēm. Latvietes čempionātā spēlē pirmo reizi, tādēļ startā konkurentes nav tās spēcīgākās. Taču tas arī varētu nākt par labu, lai lieki nepārnervozētos un nepārdegtu.

Pirmais starts Latvijai trešdien būs plkst. 11.10 pēc vietējā laika (plkst. 18.40 pēc Latvijas laika). Otrā kārta jāsāk ceturtdien plkst. 8:36 (plkst. 16.06 LV) kopā ar Puertoriko un Islandi.

Čempionāta norises vietā ir skaidri redzams, kuras komandas atbraukušas ar vienīgo mērķi uzvarēt, un tērē tam milzīgas summas. Piemēram, Francijai, Holandei, Zviedrijai ir gan privātais transports, gan mītnes vieta nevis viesnīcā, bet speciāli īrētās mājās. Turklāt asistentu korpuss favorītēm ir ne mazāks kā basketbola komandai, un vienmēr ir blakus meitenēm kā miesassargi.

Čempionātā spēlēs teju visas spēcīgākās amatieres, un, ielūkojoties ASV koledžu rangā, var pārliecināties, ka viss zieds redzams „Grange Golf Club” laukomos.

Latviešu meitenes arī noklausījās 40 minūšu antidopinga semināru, taču pirmā informācija antidopinga jomā bija jau mājās pirms prombraukšanas. Austrālijā dopinga analīzes ņems pēc sacensību raundiem izlozes kartībā.

Pirmdien Puče apmeklē kapteiņu un noteikumu sapulces, bet Latvijas spēlētājas stresa pakliedēšanai vietējā latvieša Rūda Danča dosies apskatīt ķengurus un koalas. Dancis ir kļuvis par Latvijas komandas draugu – sagaidījis meitenes ar dāvanām, izveda parādīt pilsētas centru un vēlāk tika ieturētas arī kopīgas vakariņas.

Dancis nekad nepalaiž garām Latvijas sportistu viesošanos Adelaidē, un iepriekš viņš ticies ar pludmales volejbolistiem Mārtiņu Pļaviņu un Aleksandru Samoilovu, kā arī BMX olimpisko čempionu Māri Štrombergu, palīdzot viesiem gūt noderīgāku informāciju. Starp citu, aktīvais Austrālijas latvietis ir no tās pašas dzimtas, kuras pārstāvis Miķelis Dancis spēlēja Austrālijas basketbola valstsvienībā Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Likstas ar pārlidojumā noklīdušo bagāžu Latvijas komandā ir veiksmīgi atrisinājušās, tādēļ visas spēlētājas ir ne tikai skaisti, bet arī vienādi ģērbtas.

Noskaņojums komandā ir možs, un golferes gatavas cīņai. Ģērbtuvēs meitenēm ir katrai savs skapītis, pieejams arī internets, ko daudzas golferes izmanto, lai nosūtītu savām skolām elektroniski izpildītus mājasdarbus. Šādu tālmācības variantu izmanto arī Jansone.

Laika apstākļi Adelaidē līdz šim ik dienu bijuši mainīgi – pirmajā dienā ap 29 grādiem, mainīgs vējš; otrā diena sekoja ļoti jauka - it kā saules maz, bet meitenes stipri iedega. Turklāt tas, ka bez aizsargkrēma vispār no viesnīcas ne degunu nevar pabāzt, ir ielāgots jau no pirmās dienas.

Savukārt pirmdiena atnāca ar tādām vēja brāzmām, ka visas golferes spēlēja garajā tērpā. Vējš treniņraundā bijis tāds, ka atsaucis atmiņā „Ozo” laukumu. Turklāt rīkotājiem par bēdām vējš pie laukuma pat nogāza lielo rezultātu tablo, un to nācās salikt kastītē.
 
Laika prognoze gan vēsta, ka tik traki turpmākās dienas vairs nepūtīs, un pirmās divas sacensību dienas sola siltas un saulainas. Tā ka mājāspalicējiem jātur vien īkšķi.

Pēdējās izmaiņas , 06.10.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē