Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Adelaidas vēstules I

Latvijas komandas lielākā daļa jau veiksmīgi ieradusies Adelaidā, kur gatavojas drīzajam startam pasaules amatieru čempionātā. Par garajā ceļā pāri pus pasaulei piedzīvoto un pirmajiem iespaidiem Austrālijā vēsta Latvijas delegācijas vadītāja Santa Puče.

Brauciens uz Austrāliju izvērsās ne tikai par ilgu lidošanu, bet arī gaidīšanu Frankfurtē un Singapūrā. Lai arī Singapūrā bija jāgaida pat astoņas stundas, garlaicīgi ceļotājiem nav bijis. Izmantota iespēja peldēties un džakuzi kājas atmērcēt pēc 12 stundu pārlidojuma.

Jaunie golferi gan visi mācoties kā traki - līdzi ņemtas biezas mācību grāmatas, kas nav tikai balastam. Izskatās, ka taisās uz matemātikas olimpiādi nevis pasaules golfa čempionātu, smejas Puče.

Laura Jansone komandai pievienojās četras stundas vēlāk, Adelaidā ierodoties caur Sidneju. Vienīgais līdz šim komandas piedzīvotais mīnuss ir ceļā noklīdusī Pučes soma ar visu Laurai paredzēto sporta apģērbu. Tādēļ pagaidām apģērba ziņā komanda vēl ir paraiba, taču, cerams, ka jau pavisam drīz neceļos noklīdusī bagāža būs pie vietas.

Visiem pārējiem mantas un galvenais, golfa nūjas, tālajā ceļā nekādu skādi nav piedzīvojušas. Latvijas komanda dzīvo "Hyatt" viesnīcā, 19. stāvā. Viesnīca ir ļoti laba, turpat pie durvīm Adelaidas centrs. Laika starpība pagaidām vēl mazliet rada problēmas, bet nekā satraucoša šajā ziņā nav.

Komanda jau ir oficiāli piereģistrējusies, meitenes dabūja pasaules kartē ar adatu iezīmēt, no kurienes ieradušās. Tā kā pirmo reizi vēsturē uz dāmu pasaules čempionāta kartes ir redzama arī Latvija. Starp citu, Latvija atzīmējās ar diviem punktiem - ne tikai Rīgu, bet arī Jūrmalu Lauras dēļ.

Sestdien Latvijas meitenes aizvadīja pirmo treniņraundu "Grange Golf Club", kur cīņa par "Espirito Santo" balvu ritēs Rietumu un Austrumu laukumos. Vispirms izspēlēts Rietumu laukums, rīt būs kārta Austrumu laukumam, tad vēl pa treniņu dienai Rietumos un Austrumos.

Rietumu laukumā grīni ir uz platformām, bunkuri palieli un stratēģiski izvietoti. Grīni ātri, uz mačiem visiem būšot 11 punkti pēc stimpmetra. Jāpiebilst, ka pēc PGA tūres klasifikācijas 5-6 punkti nozīmē lēnus grīnus, 7-8 punkti - vidēji ātrus, 9-10 punkti - ātrus, bet 11 un vairāk punkti - ekstrēmi ātrus.

Svētdien vakarā būs starta grupu izloze, taču Latvijas spēlētāju iekšējais sadalījums komandā pirmajos divos sacensību raundos jau noteikts. Pirmajā raundā pirmā sāks Laura, vēlāk laukumā dosies Māra un Krista. Otrajā raundā - attiecīgi Māra, Krista un Laura. Komandas ietvaros izlozes nebija, un lēmumu pieņēma Puče, nospriežot, ka vēsturisko Latvijai pirmo sitienu pasaules čempionātā jāizdara pašlaik titulētākajai spēlētājai.

Čempionāta turpinājumā trešajā un ceturtajā dienā starta secība jau būs atkarīga no pirmo divu dienu individuālajiem rezultātiem.

Otrdien komandām jāpiedalās oficiālajā fotosesijā, un Latvija šeit jau ir pirmajā vietā,- kameru priekšā meitenēm jāstājas jau plkst. 8. Pagaidām meitenes no rīta parciņā skrien krosiņu, iet arī uz trenažieru zālīti un peldēt.

Savukārt Kārlim Broderam pagaidām nav iespēju trenēties kopā ar Latvijas komandu, jo jāgaida kungu pirmā oficiālā treņdiena.

Laiks Adelaidā sestdien bijis ļoti jauks. Lai arī vējains, gaiss iesilis līdz +22..+24 grādiem.

Austrālijā jau ieradušās arī krievietes - visa kaimiņvalsts trijotne šovasar bija redzama Rīgā "Hansabanka Latvian Open". Krieviju pārstāvēs Gaļina Rotmistrova, Anna Verčenova un Jelizaveta Ņikuļina, kas Latvijas turnīrā visas bija labāko pieciniekā.

Nacionālās dāmu komandas "Espirito Santo" balvas ieguvējas noteiks no 8. līdz 11. oktobrim "Grange Golf Club" Rietumu un Austrumu laukumos. Kungi Eisenhower balvu izcīnīs no 16. līdz 19. oktobrim "Grange Golf Club" Rietumu laukumā un "Royal Adelaide Golf Club".

Pēdējās izmaiņas , 04.10.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē