Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Tapusi Golfa olimpiskā komiteja

Lai veicinātu golfa atgriešanos olimpisko spēļu programmā, radīta Golfa olimpiskā komiteja, kas apvieno visu pasaulē nozīmīgāko golfa organizāciju pārstāvjus. Organizācijas mērķis ir tiekties uz golfa iekļaušanu 2016. gada olimpiskajās spēlēs, kuru mājvietu noteiks jau nākamgad.

Starptautiskā Golfa federācija, kas golfā ir vispāratzīta organizācija sakariem ar Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK), paziņoja, ka golfa olimpiskās virzības koordinators būs PGA tūres vadītājs Ty Votaw. Viņam uzticēts izpilddirektora amats Starptautiskās Golfa federācijas Golfa olimpiskajā komitejā, kas apvieno pārstāvjus no R&A, USGA, PGA Eiropas tūres, Amerikas PGA, ASV PGA tūres, LPGA un "Augusta National Golf Club".

Votaw jaunizveidoto komiteju vadīs līdz 2009. gada oktobrim, kad SOK lems, vai iekļaut kādu jaunu sporta veidu 2016. gada olimpisko spēļu programmā. R&A vecākā izpildamatpersona Peter Dawson pauda pārliecību, ka piemērotāku kandidātu par Votaw olimpiskā vēstneša amatam neatrast viņa pieredzes un reputācijas dēļ.

Votaw koordinēs dažādu golfa organizāciju centienus, lai vienotiem spēkiem golfs tiektos uz vietu olimpiskajās spēlēs. Golfs ir viens no septiņiem pretendentiem uz iekļūšanu olimpisko spēļu programmā. Turklāt var teikt, ka golfs olimpiskajās spēlēs grib nevis iekļūt, bet atgriezties. Pēdējo reizi olimpiskās medaļas golferi dalīja 1904. gadā Sentlūisā, ASV.

Golfa olimpiskās idejas virzītāji norāda, ka spēle pasaulē kļuvusi arvien populārāka, un pasaules ranga pirmajā simtniekā gan kungiem, gan dāmām ir pārstāvētas attiecīgi 20 un 16 valstis.

Lēmumu par 2016. gada olimpisko spēļu rīkošanas tiesību piešķiršanu SOK pieņems 2009. gada 2. oktobrī Kopenhāgenā. Četri pretendenti ir Čikāga, Madride, Riodežaneiro un Tokija.

Pēdējās izmaiņas , 04.10.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē