Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules čempionātā rekordi vēl pirms starta

Daži rekordi pasaules amatieru komandu čempionātā ir sasniegti vēl pirms spēlētāji nostājušies uz pirmā tee. Neraugoties uz Austrālijas ačgārno atrašanās vietu, raugoties no eiropieša viedokļa, šajā pasaules čempionātā Adelaidā spēlēs līdz šim nepieredzēti liels komandu skaits.

Pie viena no šiem rekordiem līdzdarbojusies arī Latvija, pirmo reizi nosūtot savu komandu startēt dāmu konkurencē.

Startam ir pieteiktas kopumā 126 komandas - kungiem solās būt pārstāvētas 72 golfa valstis, bet dāmām gatavību cīņai paudušas 54 komandas, vēsta rīkotāji. Tiesa, pilnīga drošība par šo skaitļu atbilstību patiesībai varēs būt tikai līdz ar sacensību sākumu, jo pieteikšanās vēl nav simtprocentīga garantija komandas startam.

Taču zīmīgi, ka īpaši aktīvākas pasaulē kļuvušas dāmas. Pirms diviem gadiem Dienvidāfrikā bija tikai 42 valstu spēlētājas, tātad procentu izteiksmē kāpums ir vēl jo iespaidīgāks. Arī kungiem vairāk par 2006. gadā startējušajām 70 komandām atklāšanas parādē nav pieredzēts.

Pašreizējo čempionu godā turnīru uzsāks Nīderlandes kungi un Dienvidāfrikas dāmas. Ar Latvijas izredžu detalizētu svēršanu diez vai ir vērts aizrauties, jo pārāk daudz apstākļu var ietekmēt jaunos golferus. Pirmkārt, turnīrā jāspēlē četras dienas, kas būs smags pārbaudījums. Skaidrs, ka turnīra augšdaļā saimniekos citi, bet latviešu uzdevums būs tiekties viņiem pēc iespējas tuvāk.

Pirms diviem gadiem Latvija kungu konkurencē bija 54. vietā pasaulē 70 komandu sabiedrībā. Nekādas radikālas izmaiņas spēku samērā kopš tā laika pasaules golfā nav notikušas, tādēļ sacerēties uz brīnumiem diez vai būtu vērts, taču mērķis tiekties arvien augstāk vienmēr ir vajadzīgs.

Nacionālās dāmu komandas "Espirito Santo" balvas ieguvējas noteiks no 8. līdz 11. oktobrim "Grange Golf Club" Rietumu un Austrumu laukumos. Savukārt kungi Eisenhower balvu izcīnīs no 16. līdz 19. oktobrim "Grange Golf Club" Rietumu laukumā un "Royal Adelaide Golf Club".

Pēdējās izmaiņas , 01.10.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē