Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Lejā uz Down Under

Nemanot pienācis brīdis, kad Latvijas golferiem jāpako ceļasomas, pirms uzsākt vairāk nekā diennakti ilgu pārlidojumu uz Austrāliju, kur labākie amatieri oktobrī sacentīsies pasaules komandu čempionātā. Pirmo reizi golfa vēsturē pasaules amatieru čempionātā Latvija būs pārstāvēta gan kungu, gan dāmu konkurencē.

Lielākā daļa komandas ceļā uz Adelaidu dodas jau trešdien - Krista un Māra Puisītes, kā arī Kārlis Broders un delegācijas vadītāja Santa Puče kāps lidmašīnā uz Frankfurti, lai vēlāk caur Singapūru ierastos Adelaidā. Pēc pārlidojuma no austrumiem viņiem pievienosies Laura Jansone, kam ceļš uz čempionātu sākas studiju mītnes zemē ASV.

Nacionālās dāmu komandas "Espirito Santo" balvas ieguvējas noteiks pēc izspēlētām četrām kārtām no 8. līdz 11. oktobrim. Dāmu cīņas risināsies "Grange Golf Club" Rietumu un Austrumu laukumos.

Savukārt kungi cienīgākos pretendentus uz Eisenhower balvu noskaidros cīņās no 16. līdz 19. oktobrim. Broders ir izvēlējies uz Austrāliju doties agrāk, lai pilnībā aklimatizētos. To veicinās iespēja jaunajam golferim Adelaidā apmesties pie radiniekiem. Savukārt viņa komandas biedri Mikus Gavars un Reinholds Pīrāgs ceļā no Rīgas dosies nedēļu vēlāk.

Kungiem spēlēšana būs "Grange Golf Club" Rietumu laukumā un "Royal Adelaide Golf Club".

Lai gan visi Latvijas izlases dalībnieki ir guvuši pieredzi dažādās starptautiskās sacensībās, pasaules čempionātu prakse ir tikai Broderam un Gavaram. Pirms diviem gadiem pasaules čempionātā Dienvidāfrikā spēlēja arī Dāvis Puksts, kas nu jau vairs nav amatieris. Tā kā komandu, ar ko mājās paliekošie Latvijas golferi saista savas cerības, var dēvēt gan par visnotaļ pieredzējušu, gan tajā pat laikā jaunu.

Abu Latvijas komandu dalība pasaules čempionātā ir iespējama, pateicoties LMT atbalstam. Ar dažādām suvenīrveida dāvanām izpalīdz arī Latvijas Olimpiskā komiteja, bet par apģērbu golferiem gādājusi kompānija "Five Seasons".

Diez vai pie atbalstītājiem varētu pieskaitīt Austrālijas varas iestādes - drīzāk jau tieši otrādi. Ilgstošā birokrātiskā saziņa visbeidzot noveda pie tā, ka Santai Pučei vēl pirmdien nācās sajusties kā ķenguram, kas vienas dienas laikā lēkšo uz Berlīni un atpakaļ, lai sadabūtu nepieciešamās Austrālijas vīzas. Pašu izslavēto elektronisko vīzu austrālieši bija ar mieru piešķirt vien Jansonei, kura sacensību vietā ieradīsies no Amerikas.

Cerams, ka vīzu jautājuma risināšana pus gadsimtu vecā manierē būs pēdējais nepatīkamais mirklis pasaules čempionāta epopejā, un turmāk gan Latvijas spēlētājus, gan mājās palicējus gaida pozitīvi iespaidi.

Pēdējās izmaiņas , 30.09.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē