Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Jālemj par Eiropu

Lai cik tālu patlaban šķistu 2012. gads, jau pavisam drīz arī Latvijai būs jālemj, kur tā pēc četrām vasarām vēlētos piedalīties pasaules amatieru komandu čempionātā. Visas trīs pretendentes - Austrija, Itālija un Turcija - ir attāluma ziņā samērā vienkārši sasniedzamas, taču katram kandidātam vienmēr ir savas īpašās priekšrocības.

Minēt, kam pēc četriem gadiem izdosies iekļūt nacionālajā izlasē, pašlaik ir lieki, taču varētu izrādīties būtiski, cik pazīstami pašreizējiem labākajiem Latvijas spēlētājiem ir aiznākamā pasaules čempionāta laukumi.

Visbiežāk spēlētie latviešiem varētu būt Austrijas izvēlētie laukumi. Parka tipa GC „Murhof” laukumā ne reizi vien notikuši "European Young Masters" turnīri, un pilnīgi nepazīstams Štīrijā nav arī 53 kilometru attālais GC „Gut Murstatten”. Čempionātu austrieši ir gatavi rīkot septembra sākumā.

Savukārt Itālija piedāvā spēlēt Turīnas apkaimē, iesakot "La Mandria Blue Course” – šauru parka laukumus ar koku ieskautiem fērvejiem un teicamiem grīniem, kā arī Robert Trent Jones seniora projektēto „Royal Park and Country Club”, ko raksturo garas distances un fērveju bunkuri. Itālieši čempionātu sola rīkot septembra beigās.

Savukārt nosacītā Eiropas valsts Turcija septembra vidū plāno dāmu un kungu turnīrus rīkot atšķirīgos laukumos. Dāmām izvēlēts „Gloria Golf Club” Jaunais un Vecais laukums. Vecais laukums ir tipisks kūrorta tipa, bet Jaunais – ar uzsvaru uz precīzu spēli no tee, un kokiem gar fērvejiem.

Savukārt kungiem ieplānots "PGA Sultan" un „Cornelia Golf Club” laukumi. Turku nacionālā federācija turnīra rīkošanai jau sagādājusi 1 miljonu dolāru, un sola pie finansēmpiestrādāt arī turpmāk.

Pat, ja pieņem, ka Latvijas Golfa federācijai pēc četriem gadiem būs vairāk jādomā, kā naudu tērēt, nevis to sadabūt, viena finansiāla atšķirība starp kandidātvalstīm izpaužas jau tagad. Ja Turcija piedāvā kedijus par 13 eiro dienā, tad vecā Eiropa to pašu sola sagādāt par 50 eiro dienā.

Ja ņem vērā, ka katram dalībniekam ir četras treniņu un četras sacensību dienas, kediju nauda nemaz nav tik neievērojams tēriņš. Turklāt uz augstu kediju profesionālo kvalifikāciju diez vai var cerēt arī Austrijā un Itāijā, zinot, cik pamatīgs turnīrā ir spēlētāju skaits.

Jebkurā gadījumā LGF ir gatava uzklausīt racionālus golferu ieteikumus par to, kura čempionāta vieta 2012. gadā būtu latviešiem vispiemērotākā. Balsojums notiks jau oktobrī Adelaidā, kur visu valstu golferus gaidīs uz 2008. gada pasaules amatieru komandu čempionātu. Savukārt 2010. gadā visu valstu komandas būs gaidītas Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā.

Pēdējās izmaiņas , 19.09.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē