Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Gruntes zaudē pārspēlē, uzvar sezonas kopvērtējumā

Intriģējošākie notikumi "Sportland" Ģimeņu kausa izcīņas finālposmā svētdien neaprobežojās ar 18 bedrīšu izspēli - pat rēķinot ar divām zīmēm aiz komata, posma uzvarētāju nebija iespējams noteikt bez pārspēles. "Ātrā nāve" gan pamatīgi ieilga, un tikai pēc trim papildus bedrītēm kļuva skaidrs, ka posmā uzvarējuši Guntars Dobelis un Inga Redliha, bet sezonas kopvērtējumā nepārspēti palikuši Ivars un Valda Gruntes.

Gan Gruntes, gan Dobelis ar Redlihu scramble spēlē "Viesturu" laukumu veica ar 73 sitieniem. Vēl jo vairāk situāciju sarežģīja fakts, ka abās komandās spēlētājiem bija identiski handikapi (kungiem HCP 8,2, dāmām HCP 40), līdz ar to matemātiski uzvarētāju nebija iespējams noteikt.

Sekoja pārspēle 9. bedrītē - neizšķirts. Pārspēle 1. bedrītē - neizšķirts. Kad noslēgumam tuvojās nākamā pārspēle 9. bedrītē, rīkotāji jau gatavojās turpmāko pārspēlēšanu aizstāt ar kādu meistarības konkursu īsākā distancē, taču Redliha veica tik spožu čipu, kas negaidīti pielika punktu golferu nervus paplucinājušām izspēlēm.

Golfa neprognozējamo dabu vēlreiz atgādināja notikumi pārspēlē 1. bedrītē, liekot atcerēties, ka veiksme nemīl tos, kas ir gatavi paši padoties. Gruntem izdevās lielisks draivs, bet Dobelis un Redliha abi pirmo sitienu raidīja autā, līdz ar to no tee praktiski tiekot prom tikai ar trešo sitienu. Taču turpmākajos sitienos spēku samērs izlīdzinājās un bedrītes izspēlē tika fiksēts neizšķirts.

Nosacītā neveiksme sezonas noslēguma posmā gan nespēja liegt Gruntēm uzvaru Ģimeņu kausa izcīņas kopvērtējumā. Balvā sezonas čempioni saņēma telti, kam gan vairāk, iespējams, piestāvētu vasaras mājas nosaukums. Vasaras formāta divas guļamistabas, viesistaba un priekšnams - tāda dzīvojamā platība Gruntem ļāva teikt, ka nu viņam ir patvērums neparedzamām dzīves situācijām.

Tiesības uz kādu dzīvojamo platību jaunajā īpašumā noteikti pienākas arī Reinim Gruntem, kurš ģimenes panākumus veicināja ar piedalīšanos sezonas 3. posmā. 

Tukšā nepalika arī posma uzvarētāji. Galvenajā HCP neto ieskaitē laureāti saņēma sponsora "Sportland" balvu čekus, bet uzvarētājus sitienu spēlē Aigaru Pērkumu un Jūliju Osmolovsku gaidīja pelnīts kauss.

Pēdējās izmaiņas , 07.09.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē