Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Ekstraordināra nedēļas nogale

Noskaņās atšķirīgi, taču neparastiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem bagāti bija visi trīs šajā nedēļas nogalē aizvadītie turnīri. Atdzimušais Nakts golfs un īpašais ģimeņu "Trio" kauss "Viesturos", savukārt Salienā nu jau tradicionālajā "Volkswagen Masters" dalīja tikpat tradicionāli karaliskas galvenās balvas - apmaksātu braucienu startam korporatīvā turnīra finālsacensībās Dienvidāfrikā.

Salienā šoreiz bija pulcējušies ne tikai Latvijas golferi, bet arī viesi no Igaunijas un Lietuvas, jo kvalifikācijas mači "Volkswagen Masters" bija kopēji visām trim Baltijas valstīm. Lai gan latviešiem bija ievērojams skaitliskais pārsvars, hokeja terminos runājot, tikai vienā ieskaites grupā to izdevās pārvērst vārtu guvumā - ceļazīmē uz Āfrikas dienvidu galu.

Lai Dienvidādfrikā neaizmirstu par Latvijas dalību "Volkswagen Masters", parūpējās Mārtiņš Šternbergs HCP 18,5-26,4 grupā. "Ozo Golf Club" grīnkīpera veikums stableford spēlē citiem cerības neatstāja - divu dienu summā savākti 92 punkti! Turklāt nav jau tā, ka Šternbergs būtu gadiem ilgi klusībā trenējies, taupoties vienīgajai izšaušanas reizei. Vēl pirms nedēļas "Ozo Golf Club" turnīrā viņa handikaps pieauga līdz HCP 26,5, bet nedēļas sākumā Salienā tas tika sadeldēts līdz HCP 26.

Savukārt abās pārējās handikapu grupās mājiniekus bez pogām atstāja Lietuvas golferi. Rolandas Gaidys HCP 0-9,4 grupā otrajā dienā tika garām Valteram Vildem un Guntaram Dobelim. Savukārt HCP 9,5-18,4 grupā trim labākajiem spēlētājiem kopējais rezultāts bija vienāds, taču labāka spēle pēdējā kārtā laimīgā uzvarētāja lomu nodrošināja zviedram Pierre Norgen, kurš gadiem ilgi jau iedzīvojies Lietuvas golfā.

Turnīra stableford punktu rekords (99) tika sasniegts HCP 26,5-36 grupā, kur uzvarēja Uldis Sangovičs. Viņam gan ceļazīme uz Dienvidāfriku nepienācās, taču Sangovičs bija viens no daudzajiem laureātiem, kas saņēma citas vērtīgas balvas.

Salienā bija pulcējušies ap deviņiem desmitiem golferu, no kuriem trijās galvenajās ieskaites grupās spēlēja aptuveni divas trešdaļas dalībnieku. Gan laukums, gan spēlētājiem piedāvātais serviss bija nodrošināts kā Salienas gada nozīmīgākajās sacensībās, un, ja arī bija kādas vilšanās, tad tikai katram par savu spēli laukumā.

Daļa golferu šonedēļ gan bija nonākuši grūtas izvēles priekšā - vai piektdien spēlēt Nakts golfu "Viesturos", vai tomēr doties gulēt daudzmaz laicīgi, lai sestdienas rītā sāktu cīņu "Volkswagen Masters". Neparasti piedzīvojumi bija garantēti arī tiem, kas izvēlējās pirmo variantu.

Papildus intrigu turnīrā "Viesturos" sagādāja bumbiņas - katrai komandai to bija tikai trīs, turklāt daļa ne sitamas negribēja iedegties un kļūt par īstām spīdošām nakts bumbiņām. Tādēļ tādu izšķērdību kā pazaudēt bumbiņu komandas nevarēja atļauties, lai neizkristu no uzvaras pretendentu loka.

It kā zināmais laukums tumsā izrādījās krietni vien savādāks un brīžiem pat svešāds, turklāt neparastas noskaņas veicināja arī degošās lāpas un sveces. Vislabāk ar uzdevumu deviņu bedrīšu izspēlē galā tika Uģis Drengers un Ivars Gerhards, scramble spēlē finišējot ar neto 24 sitieniem. Otrie bija Normans Čačs un Ivars Eniņš, bet trijnieku sīvā konkurencē noslēdza Mikus Gavars un Madara Briede.

Cerams Nakts golfa tradīcijas turpinās pilnveidoties un nepazudīs, saglabājot savu īpašo vietu sacensību kalendārā. Gluži tāpat kā nu jau otro gadu svētdien "Viesturos" aizvadītā "Trio" kausa izcīņa, kur varēja startēt tikai abi vecāki kopā ar kādu savu atvasi.

Sešu triumvirātu cīņās visus konkurentus aiz sevis atstāja Iveta, Rūdolfs un Uldis Ķelles. Trijniekā iekļuva arī Pīlādžu un Eniņu golfa dinastijas.

Pēdējās izmaiņas , 24.08.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē