Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Ceturtais igaunis un četrreiz Gaļina

"Hansabanka Latvian Open" čempioni svētdien "Ozo Golf Club" laukumā uzvaras garšu varēja sajust jau kādu laiciņu pirms bumbiņas iekrišanas pēdējā bedrītē. Paul Pohi kļuva par ceturto "Latvian Open" vēsturē uzvarējušo igauni, bet Gaļina Rotmistrova pie čempiones kausa tika pēc gada pārtraukuma un ceturto reizi karjerā.

Pohi par sešiem sitieniem apsteidza otrās vietas ieguvēju, kas nedaudz negaidīti izrādījās Mikus Gavars. Savu iespēju Gavars garām nepalaida, pēdējā kārtā nospēlējot ar -3 zem PAR, turklāt pēc 16 bedrītēm viņa rezultāts bija -5 zem PAR. Lai ķertu Pohi, bija jau par vēlu, toties pārējos otrās vietas pretendentus Andreju Pavlovu un Egert Poldma izdevās atstāt aiz muguras.

Gavara rezultāts summā bija 228 sitieni, jeb +12 virs PAR. Pirmajā dienā nopelnītais 81 sitiens tomēr bija pārāk daudz, lai cerētu izraut uzvaru. Pohi pēdējo kārtu nospēlēja ar PAR, bet summā čempiona rezultāts bija +6. Trijnieku noslēdza Pavlovs ar +14, bet labāko sešinieku - Roberts Tiļuks (+21), palaižot priekšā vēl vienu igauni Egert Poldma (+15) un labāko no Izraēlas viesiem Asaf Cohen (+18).

Dāmu cīņā Laurai Jansonei tomēr neizdevās likt panervozēt Rotmistrovai. Pēc noslēguma kārtas pirmajām trim bedrītēm krievietes pārsvars bija sarucis līdz četriem sitieniem, tomēr Jansones melnā sērija ar trīskāršu bugiju, bugiju un divkāršu bugiju no 5. līdz 7. bedrītei Rotmistrovai ļāva brīvi uzelpot. Atlikušās bedrītes Jansone līdz finišam gan izspēlēja ar +1, kas ļāva par četriem sitieniem apsteigt trešajā vietā finišējušo uzvarētājas tautieti Mariju Petrovu.

Sešiniekā iekļuva arī Elīza Vilde, kura pēdējā kārtā pakāpās par divām vietām augstāk.

Jāatceras arī fakts, ka "Hansabanka Latvian Open" labāko Latvijas kungu sešinieks ir ieguvis tiesības piedalīties valstu mačsacīkstē pret Lietuvu, kas notiks 29. augustā "Capitals Golf Club". Lieliskais sešinieks ir Mikus Gavars, Roberts Tiļuks, Svens Markss, Kristaps Krištopans, Vilis Krištopans un Valters Vilde. Vēl divus spēlētājus izvēlēsies kapteinis Māris Gulāns.

Pēdējās izmaiņas , 10.08.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē