Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Uz "Hansabanka Latvian Open" no deviņām valstīm (2)

Ar deviņu valstu golferu dalību piektdien sāksies "Hansabanka Latvian Open" turnīrs, kur pieteikušies nepilni deviņi desmiti spēlētāju. Ja spriež pēc dalībnieku handikapiem, visticamāk, ka galvenās balvas gūs mājvietu Igaunijā vai Krievijā, ja vien uzvarētāju godā nebūs paši mājinieki.

Ar starta laikiem drošāk būs iepazīties atkārtoti, jo ir notikušas dažas nelielas, bet būtiskas izmaiņas.

Kungiem 66 dalībnieku konkurencē vislabākais reģistrētais handikaps ir Mikum Gavaram, taču viņš ir arī vienīgais, ar ko latvieši šajā turnīrā varētu rēķināties cīņā par visaugstākajām vietām. Pašreizējais "Hansabanka Latvian Open" čempions Kārlis Broders būs devies uz "British Boys Open", bet Reinholds Pīrāgs ar ģimeni ir ārpus Latvijas.

Plusa handikaps ir arī krievam Andrejam Pavlovam, bet ap nulli ir divi igauņi Paul Pohi un Egert Poldma. Uz vietu favorītos no citu valstu golferiem var pretendēt Asaf Cohen (HCP 2) no Izraēlas, vācietis Sascha Schmidt (HCP 2,4) un David Indriks (HCP 2), kurš pārstāv Lielbritāniju. Dalībnieku vidū ir arī Lietuvas, ASV un Īrijas pārstāvji.

Dāmu konkurencē ir reģistrētas divas plusu handikapu spēlētājas - Laura Jansone un Gaļina Rotmistrova no Krievijas. Startēs 22 spēlētājas, no kurām singla handikapi ir 12 dalībniecēm, bet zem HCP 5 ir tikai četras spēlētājas. Nebūs redzamas māsas Puisītes, kuras gaida līdzīgs ceļš kā Broderu, tikai uz "British Girls Open".

Kopējais dalībnieku skaits gan mudina fanfaru pūšanu atlikt uz citu reizi. Ja dāmām pēdējos gados atsaucība ir aptuveni viena un tā pati, tad kungiem turpinās kopskaita lejupslīde. Vēl 2005. gadā startēja 107 kungi, gadu vēlāk - 95 golferi, pērn - 75 pretendenti, bet šogad pieteikušies 66 dalībnieki. Atliek cerēt, ka būs kāpusi golferu meistarība, un cīņa par uzvaru priecēs ne tikai ar spriedzi, bet arī ar augstvērtīgiem rezultātiem.

Starta laiki apskatāmi 'Turnīru' sadaļā. Lai nebūtu neskaidrību ar sacensību reglamentu, tas publicēts zemāk. Ja tiks paturēts noteikums par katu, svētdien dalībnieku skaits saruks līdz 60 kungiem un 18 dāmām.

Hansabanka Latvian Open 2008
Latvijas Atklātais čempionāts golfā  

SACENSĪBU NOLIKUMS

1. Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF Latvijas atklātā čempionāta sacensību orgkomiteja.  

Sacensību galvenais tiesnesis Arturs Krukovs.

2. Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo golfa laukumā no 8.08.2008. – 10.08.2008.

3. Dalībnieki

3.1. Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.

3.2. Dalībnieku handikaps: vīriešiem 15, sievietēm 20.

3.3. Maksimālais dalībnieku skaits neierobežots, pamatturnīrā piedalās līdz 144 dalībniekiem kungiem un līdz 24 dalībniecēm dāmām. Nepieciešamības gadījumā notiek kvalifikācijas turnīrs. Kvalifikācijas turnīra kritērijs – spēlētāja HCP.

3.4. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.5. Spēlētāji ar 2008. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm var iegūt LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga Nolikumu. Sacensību reitinga svars 1,4. 

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Ozo golfa laukuma vietējiem noteikumiem.

4.2. Sacensību formāts ir sitienu spēle 54 bedrītes, sacensību pirmajā un otrajā dienās tiek izspēlētas 18 bedrītes katrā dienā. Sacensību trešajai dienai kvalificējas (cut): 60 kungi un 18 dāmas. Kungi spēlē no baltajām izsitienu vietām, dāmas no zilajām izsitienu vietām. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 18 bedrītes. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

4.3. Reitinga ieskaitei obligāti aizpildāmas LGF statistikas kartiņas.

4.4. Čempionāta dalībniekiem nav atļauts spēlēt uz laukuma - visās sacensību dienās pirms un starp sacensību kārtām vai pārspēles; pirmajā un otrajā sacensību dienā pēc sacensību kārtas beigām. 

5. Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 4.08.2008. plkst.17.00 Ozo golfa laukuma recepcijā aizpildot pieteikuma anketu, kas atrodama arī www.lgf.lv, vai nosūtot to pa telefaksu: 67394034.

5.2. Izloze pirmajai un otrajai spēles dienai notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, par kritēriju nosakot grupas HCP.

5.3. Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 5.08.2008. plkst. 18.00.  

6. Starta laiki

Pirmās un otrās dienas starts notiks saskaņā ar izlozi, trešajā dienā spēlētāji startē saskaņā ar pirmās un otrās dienas rezultātiem. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu. Starta grupas un laiki būs izlikti Ozo golfa klubā. Tos var uzzināt zvanot uz Ozo golfa klubu (tel. 67394399), kā arī Latvijas golfa federācijas mājas lapā: www.lgf.lv

7. Dalības maksa

Sacensību dalības maksa Ls 30,00 junioriem (līdz 18 gadu vecumam); Ls 90,00 – pieaugušajiem. Dalības maksa ietver: sacensību green fee, pusdienas kluba restorānā, suvenīrus un ielūgumu uz noslēguma banketu viesnīcā “Reval Hotel Rīdzene”.

8. Apbalvošana

Balvu fondu nodrošina turnīra sponsori. Sacensību uzvarētāji kungu un dāmu konkurencē iegūst LGF balvas, pirmo sešu vietu ieguvēji saņem LGF diplomus.

Latvijas Golfa Federācijas valde

Pēdējās izmaiņas , 06.08.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē