Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Finišs sestajā desmitā

Pēc svētdien aizvadītās noslēguma kārtas Kārlis Broders mājup devās, sasniedzis Latvijas spēlētājiem visu laiku labāko rezultātu "Hansabanka Baltic Open" profesionāļu turnīrā. Lai arī pēdējā dienā plusos bija tikpat daudz cik divās pirmajās kārtās kopā, ar +8 virs PAR šādu turnīru nevienam pašmāju golferim iepriekš nebija izdevies nospēlēt.

Broderam puteris pēdējā kārtā liedzās palīdzēt bērdiju gūšanā, un zem PAR šoreiz izdevās nospēlēt tikai vienu bedrīti, lai gan iespēju nebija maz. Startējis no 10. bedrītes, Broders savu pirmo deviņnieku aizvadīja PAR līmenī (bugijs un bērdijs). Taču pēc tam 2. bedrītē ar dažādām likstām tika sapelnīts divkāršs bugijs, un līdz finišam nācās pierakstīt vēl divus bugijus (5. un 8. bedrīte).

Uzvaru tradīciju turnīrā turpināja Zviedrijas spēlētāji - šoreiz nepārspēts palika Per Barth, kura rezultāts bija 202 sitieni, jeb -14 zem PAR. Otrās vietas ieguvēju savu tautieti Peter Bocian čempions apsteidza par trim sitieniem, bet ar četriem sitieniem vairāk nekā uzvarētājs finišēja soms Joonas Granberg, kurš bija trešais.

Barts bija apmierināts ar savu spēli visu trīs dienu garumā un pauda apņēmību rudenī veiksmīgi aizvadīt kvalifikācijas sacensības, lai nākamgad jau spēlētu PGA Eiropas tūrē. "Ja kvalifikācijā spēlēšu tikpat labi kā šeit [Rīgā], nešaubos, ka iekļūšu Eiropas tūrē," teica Barts.

Čempions paveica arī ko tādu, kas "Ozo Golf Club" arhitekta Rob Swedberg skatījumā bija visu laiku labākais viņa redzētais sitiens paša projektētajā laukumā. No 16. bedrītes tee piesardzības labad startējis ar dzelzi, otro sitienu Barth izpildīja ar 3. vudu. Pretvējā 245 metru distancē bumbiņa apstājās uz grīna... Šajā bedrītē Barth tika pie pēdējā no dienas septiņiem bērdijiem.

"Hansabanka Baltic Open" notika jau piekto gadu, profesionāļiem cīnoties par 50 000 eiro balvu fondu, no kura uzvarētāja guvums bija 10 000 eiro. Kopš "Hansabanka Baltic Open" pēc otrās dienas ir kats, nevienam Latvijas spēlētājam nebija izdevies profesionāļu konkurencē finišēt augstāk par 61. vietu, ko 2005. gadā spēja Mikus Gavars. Ar +3 pārvarējis katu, Gavars summā ar +12 finišēja 61. vietā 107 dalībnieku konkurencē. Šogad startēja 141 spēlētājs.

Pēdējās izmaiņas , 27.07.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē