Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Broders gatavoja svētdienai

Otrās kārtas noslēgums Kārlim Broderam sestdien neizdevās gluži tāds kā cerēts, taču divu dienu summā sasniegtais rezultāts Latvijas amatieru čempionam ļauj gatavoties "Hansabanka Baltic Open" izšķirošajiem notikumiem svētdien. Tāpat kā pirmajā kārtā Broders nospēlēja ar +2 virs PAR. Summā tātad +4 virs PAR, bet kata robeža bija +5 virs PAR.

Pirms trešās kārtas Broders dala 48. vietu, un tikai pēdējās trīs bedrītes neļāva noturēties augstākās pozīcijās. Sācis spēli no 10. tee, Broders gan uzreiz tika pie bugija, taču 11. bedrītē atmaksāja ar lielisku tāla ripinājuma bērdiju. Vēl divi bērdiji krita 14. un 15. bedrītē, un jau -2 pret laukumu. Spēlējot racionāli bez lieka riska, turpmāk bērdija puti Broderam gan nekrita, taču PAR allaž tika gūts ar īsu ripinājumu.

Tā turpinājās praktiski līdz 7. bedrītei, kas šajā gadījumā bija trešā no beigām. Tiesa, pirms tam vēl bija bugijs 18. bedrītē, taču tā vairāk bija nepateicīga spēles situācija, ka otrajā sitienā gājienu uz grīnu nosedza koks. Savukārt 7. bedrītē pēc laba pirmā sitiena Broders ar nākamo nonāca bunkurā. Pirmais sitiens no bunkura palika pusceļā pirms grīna, pēc nākamā bumbiņa aizripoja nepilnu metru aiz bedrītes. Taču puteris vairs nebija tik klausīgs kā iepriekš, un ar vienu putu izrādījās par maz. Rezultātā divkāršs bugijs.

Cerībām uz bērdiju Broderam parasti veiksmīgajā 8. bedrītē nebija lemts piepildīties. Savukārt pēdējās bedrītes izspēlē pēc pirmā sitiena bumbiņa palika bunkurā, no kurienes tālāk tika trāpīts pirms grīna. Taču sekoja neveiksmīgs sitiens uz grīnu, un bumbiņa apstājās savus piecus metrus aiz karoga, tādēļ atkal divi puti.

Pēc finiša Broders bija vīlies par savu spēli pēdējās bedrītēs, sakot, ka kaut kas nobrucis, un tika izdarīti pašam neraksturīgi sitieni. Taču svētdien gaida jauna diena, un Broderam ir visas iespējas sasniegt Latvijas golferiem labāko rezultātu "Hansabanka Baltic Open" vēsturē.

Citiem Latvijas golferiem "Ozo Golf Club" laukumā aizvadītā otrā kārta bija arī pēdējā. Reinholds Pīrāgs dalīja 92. vietu (+9 virs PAR), Dāvis Puksts ieņēma dalītu 96. vietu (+10 virs PAR), bet Mikus Gavars (+17) un Artūrs Krukovs (+25) ierindojās attiecīgi dalītā 121. un 136. vietā 141 dalībnieka konkurencē.

Trešajā kārtā piedalīsies 69 labāko rezultātu īpašnieki pēc pirmajām divām dienām. Vadībā pēc otrās kārtas ir zviedrs Per Barth, kurš divu dienu summā nospēlēja ar 136 sitieniem, jeb -8 zem PAR. Vienu sitienu līderim zaudē viņa tautietis Petter Bocian, bet trešais ar -4 zem PAR ir soms Joonas Granberg.

Sacensību nolikums paredz, ka spēlēšanai trešajā dienā kvalificējas vismaz 60 profesionāļu un tie amatieri, kas nospēlējuši ne sliktāk par viņiem.

Tā kā "Hansabanka Baltic Open" cīņas "Ozo Golf Club" laukumā notiek jau piekto gadu, var atsvaidzināt atmiņā, kā tad vietējiem spēlētājiem veicies līdz šim. Nez vai šogad Broders rezultātu tabulā būs augstāk nekā Artūrs Krukovs (T29. vieta, +11 virs PAR) un varbūt arī Dāvis Puksts (38., +27 virs PAR) turnīra debijas reizē 2004. gadā. Tiesa, tad spēlēja vien 40 golferu un, tā kā pasākums bija nedaudz cita mēroga, nebija vajadzības pat pēc kata.

Savukārt pirmo reizi katu "Hansabanka Baltic Open" pārvarēja Mikus Gavars 2005. gadā, pirmajās divās kārtās summā nospēlējot ar +3. Trīs dienu summā gan bija +12 un 61. vieta 107 dalībnieku konkurencē. Toreiz tāpat kā šogad kata robeža bija +5 virs PAR, un tā ir zemākā turnīra vēsturē.

Arī 2006. gadā Gavara rezultāts pēc pirmajām divām dienām bija +3, toties kata robeža bija -1. Pērn kats bija +3, un labākie Latvijas spēlētāji palika aiz tā. Pīrāgs, Broders un Gavars visi ar +14 dalīja 127. vietu.

Svētdien Broders startēs plkst. 9.40 no 10. bedrītes, savukārt līderu trio cīņu sāks plkst. 10.10.

"Hansabanka Baltic Open" rezultāti pēc 2. dienas: http://www.golfdata.se/liveSMT/res_lbo.asp?tk=MM0830X&tour=MM

Pēdējās izmaiņas , 26.07.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē