Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Juniori "The Open" mēroga rafos

Kamēr PGA slavenības “The Open Championship” gaidās vēl tikai pucē nūjas, nākotnes zvaigznes jau mērojas spēkiem “Hesketh Golf Club” laukumā savā turnīrā. Tur ir ko turēt ne tikai abiem Rīgas Golfa skolas (RGS) audzēkņiem Robertam Vanagam un Elīzai Vildei, bet ikvienam “Junior Open Championship” dalībniekam.

Debesmanna mačos nebūt netiek dalīta, stāsta RGS golferiem līdzi devusies Santa Puče. Rīta raundi pirmajā kārtā vēl pagājuši daudzmaz raiti, bet vēlāk gājis vēl trakāk nekā LMT Latvijas amatieru čempionātā. Dalībnieki nosvīduši piecarpus stundas kapājas pa rafu, lai tik tiktu uz priekšu.

Sudraba līgā (HCP 4-9) spēlējošā Elīza Vilde pirmo raundu veica ar 84 sitieniem. Pirmajā deviņniekā viņai +9, tajā skaitā tikai kapitālo bunkuru sagādāti divi trīskārši bugiji un viens divkāršs bugijs. Otrajās deviņās bedrītēs jau bijusi cita bilde ar +3 un dienas summā +12.

Ņemot vērā kopējo spēku samēru, Puče Vildi uzsaka par veiksmīgu spēli. Uz Vildes pastāvīgajiem smaidiem laukumā uzķērusies BBC, un juniorei raunda beigās nācās vēl sniegt interviju.

Savukārt iepriekš atklāšanas pasākumā turnīra dalībnieku īpašais viesis bija Padraig Harrington, un iespēja abiem Latvijas spēlētājiem nobildēties ar PGA golfa slavenību netika palaista garām.

Vanagam pirmā kārta bronzas līgā (HCP 10-18) noslēdzās ar 96 sitieniem, kas ļāva apsteigt dažus konkurentus. Būtu tikts arī augstāk, ja vien puteris būtu draugs, un bedrīte zvārīgās bumbiņas savas reizes sešas neizmestu laukā.

Tāpat kā 16 gadus vecajiem spēlētājiem Vanagam bedrīšu izspēle sākas no baltajiem tee. Arī vienā 450 jardu PAR 4 bedrītē, kur ar pirmo sitienu knapi var tikt līdz fērvejam. Taču Vanags cīnoties kā lauva.

Ar mīnusiem pret laukumu turnīrā neviens nespīd. Meitenēm zem PAR pirmajā kārtā nospēlēja tikai līdere japāniete, bet puišiem labākais rezultāts atbilda PAR un tas bija pa spēkam diviem golferiem no Dienvidkorejas un ASV.

“Junior Open” ir pulcējis visplašāko pasaules golferu pārstāvniecību, un tā jaunajiem spēlētājiem ir vēl viena laba iespēja iepazīt pasauli tās dažādībā. Vilde pirmajā kārtā spēlēja vienā grupā ar brazīlieti un spāni, otrdien jau ar malaizieti un puiku no Guamas. Savukārt Vanagam kompānijā bija meitene no Luksemburgas un puiši no Botsvanas un Šrilankas.

Jaunatne savā starpā saprotas lieliski un nekāda palīdzība no malas viņiem šajā ziņā nav nepieciešama. Klimats gan pierāda, ka ne tikai Skotijā, bet arī Anglijā vasara ne vienmēr nozīmē zilas debesis. Pirmajā kārtā spēlēts patīkamā vasaras dienā, bet jau otrā raunda laikā bija apmācies un vējains, turklāt pūtiens ir ar tādu spēku, ka dažā labā bedrītes izspēlē tas nozīmē trīs numuru atšķirību nūjas izvēlē.

Pēc savu sacensību noslēguma juniori būs gaidīti viesi lielajā “The Open Championship”, kas risināsies “Royal Birkdale” laukumā.

Pilnus otrās kārtas rezultātus rīkotāji vēl nav apkopojuši, taču par Vildi jau zināms, ka viņai otrā diena noslēdzās ar 83 sitieniem. Dalība turnīrā tātad noslēgta ar 167 sitieniem, ko iespēja arī igauniete Lil Kuuli. Trešajā turnīra dienā spēlēs tikai Zelta līgas (HCP<3) golferi.

“Junior Open Championship” rezultāti: http://www.randa.org/index.cfm?action=championship.order&id=8&cfid=14187644&cftoken=55175270

Pēdējās izmaiņas , 15.07.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē