Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Lielā diena Dobelei

Trešdien Skotijā izspēlētā otrā kārta būtiski neizmainīja Latvijas komandas likteni Eiropas meiteņu komandu čempionātā, taču īpaši jāuzsaka Lindas Dobeles panākums. LMT Latvijas amatieru čempionāta trešās vietas ieguvēja parādīja, ka var pretendēt uz ko vairāk par otrā plāna lomām.

Dobele savu konkurētspēju parādīja, "Murcar Golf Club" laukum izspēlējot ar +4 virs PAR atbilstošiem 76 sitieniem, tajā skaitā tiekot pie trim bērdijiem. Lai arī summā individuālajā rezultātu tabulā tas neļāva pakāpties augstāk par 70. vietu 76 spēlētāju konkurencē, tik nopietnā starptautiskā turnīrā gūts labs rezultāts ir neatsverams pārliecības un pašapziņas stiprināšanai.

Tikpat veiksmīgi kā Dobele otrās 18 bedrītes nospēlēja Māra Puisīte, un viņa ar 56. vietu ir labākā Latvijas komandā. Kristas Puisītes rezultāts bija 80 sitienu un summā dalīta 64. vieta, bet Elīza Vilde vēlreiz nospēlēja ar 90 sitieniem un individuāli ieņēma priekšpēdējo vietu.

Taču ne velti turnīra nosaukumā ir vārds 'komandu'. Šajā ieskaitē Latvijai gan nav ar ko palepoties, jo šobrīd ieņemtā 19. vieta pašlaik ir arī pēdējā. Taču vēl nav teikts, ka Latvijas meitenes tā arī paliks rezultātu tabulas apakšā.

Iespēja pakāpties augstāk būs izslēgšanas turnīrā. Lai gan rīkotāji oficiālus starta sarakstus vēl nav publicējuši, izskatās, ka pusfinālā par 17.-19. vietu Latvijas komandas pretinieces būs islandietes. Ja izdosies uzvarēt, cīņā par 17. vietu varētu gaidīt skotietes.

Lai cik neprognozējamas būtu match-play cīņas, līdzšinējie rezultāti mudina noticēt, ka Islandes komanda un arī Skotija nav nepieveicami pretinieki. Vismaz sitienu spēlē Latvija otrajā kārtā bija labāka gan par Islandi, gan par Skotiju, taču pirmajā kārtā tika zaudēts pārāk daudz, lai pretendētu pacīnīties par vietu otrajā astoņniekā.

No 16. vietas kvalifikācijā Latviju šķīra 21 sitiens. Jāpiebilst, ka ik dienu komandas rezultātā iekļāva trīs labākos rezultātus. Vairāk par kvalifikācijā ieņemto 16. vietu būtu vērta nevis pati vieta turnīra rangā, bet gan iespēja jebkurā gadījumā turpinājumā izspēlēt trīs mačus. Tagad jārēķinās, ka neveiksme pret islandietēm startam turnīrā var pielikt punktu.

'Dienas foto' gan nav daudz redzams "Murcar" laukums, taču Latvijas komanda Lauras Kuplās vadībā gan.

Eiropas meiteņu komandu čempionāts pēc 2. dienas:

Komandas: http://www.golfbox.dk/livescoring/leaderboard.asp?tour={1ACF01B0-13C6-4076-B0F0-AE493077FEBB}&lang=1033

Individuāli: http://www.golfbox.dk/livescoring/leaderboard.asp?tour={1ACF01B0-13C6-4076-B0F0-AE493077FEBB}&grp=1&lang=1033 

Pēdējās izmaiņas , 09.07.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē