Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Austrālijas komanda zināma

Kas neizdevās pirms diviem gadiem, tam ir visas iespējas piepildīties šoruden. Pasaules amatieru komandu čempionātam Austrālijā tiks pieteiktas gan Latvijas vīriešu, gan sieviešu komandas, kuru sastāvus apstiprināja Latvijas Golfa federācijas valde.

Vienkārša formalitāte bija Kristas un Māras Puisīšu iekļaušana dāmu komandā. Vairāk laika prasīja jautājums par trešo braucēju – vai tā būs Latvijas golfā līdz šim lielākos panākumus guvusī Laura Jansone, vai LMT Latvijas amatieru čempionātā 3. vietu ieņēmusī Linda Dobele.

Jansone svinga pārbūves dēļ nespēlēja LMT Latvijas amatieru čempionātā, kas bija noteikts kā kvalifikācijas sacensības pasaules čempionātam, taču federācija jau iepriekš bija atstājusi vietu piebildei, ka iekļūšana nacionālā čempionāta trijniekā nenozīmē automātiski vietu valsts izlasē startam Austrālijā.

Paturot prātā mērķi uz pasaules čempionātu sūtīt maksimāli spēcīgu komandu, vieta izlasē tika piešķirta Jansonei. Savukārt Dobelei nākamo divu gadu laikā būs iespēja pierādīt savu sportisko ambīciju pamatotību un, uzlabojot rezultātus, nākamajā izlases sastāvā izkonkurēt kādu pašreizējās vadošās trijotnes.

Ne gluži viss simtprocentīgi vienkārši ir arī kungu komandā, jo uz iestāšanos Rīgas Ekonomikas augstskolā pretendē Mikus Gavars un Reinholds Pīrāgs. Ja izdosies iekļūt studentos, būs jādomā, kā iemantot pasniedzēju labvēlību un divu nedēļu brīvdienas no mācībām. Vienīgajam no izlasē apstiprinātajiem šādu problēmu nav Kārlim Broderam.

Zinot augstskolas režīmu, Gavars par braukšanu uz Austrāliju ir nedaudz bažīgs, taču federācijā noskaņojums ir optimistiskāks, un vajadzības gadījumā ir padomā ļaudis, kas varētu aizbilst kādu vārdu vajadzīgajā vietā.

Ja tomēr komandā viens spēlētājs atkritīs, uz Austrāliju oktobrī dosies divi puiši, jo īsta jēga vest līdzi kādu midamatieri netika saskatīta. Diez vai šāds palīgs būtiski vairotu komandas izredzes uz augstāku vietu, taču starts pasaules čempionātā pašiem junioriem ir būtisks, jo tieši viņu gūtā pieredze pēc atgriešanās mājās atstās pozitīvu iespaidu arī uz citiem pašmāju jauniešiem golfā.

Vēl tiks lemts par iespēju komandai sūtīt līdzi kādu treneri padomdevēju. Adelaide tomēr nav Grīziņkalns, un izdevumi abu izlašu izdevumu segšanai jau tāpat veidojas ļoti kapitāli.

Pēdējās izmaiņas , 03.07.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē