Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Uzvar Broders un Krista Puisīte

Pēc svētdien "Ozo Golf Club" aizvadītās trešās kārtas ar iegūtajiem LMT Latvijas amatieru čempionu tituliem sveica Kārli Broderu un Kristu Puisīti. Kungu konkurencē Brodera pārsvars dienas laikā pakāpeniski arvien pieauga, un pirms pēdējām bedrītēm par uzvarētāju šaubu vairs nebija, toties dāmām fināls izvērtās kā čempionāta klasika - abām māsām Puisītēm uz 18. grīna vienāds rezultāts, bērdija puta iespēja, un Krista savu ripinājumu trāpīja!

Iespēja nesatraukties par konkurentiem ar Broderu pēdējā bedrītē izspēlēja nelāgu stiķi - rezultātā divkāršs bugijs un palaista garām iespēja čempionātā uzvarēt ar rezultātu zem PAR, vai vismaz ar PAR atbilstošu rezultātu. Trīs dienu summā Broders nospēlēja ar 217 sitieniem (+1) virs PAR.

Otro vietu guvušais Mikus Gavars atpalika par 10 sitieniem (+11 virs PAR), bet trešais bija Reinholds Pīrāgs (+18). Visvairāk Broderu priecēja fakts, ka turnīrā 37 bedrītes pēc kārtas izdevies nospēlēt bez bugijiem. Patiešām teicams sasniegums un ne velti Latvijas Golfa federācijas prezidents Vitauts Tučkus čempionāta svinīgajā pasākumā uzsvēra, ka šāds meistarības līmenis ļauj noticēt, ka augstas klases golfs ir ne tikai televīzijā un ārzemēs, bet nu jau arī pašmāju čempionātā.

Krista pie uzvaras tika ar summā 221 sitienu (+5 virs PAR) un atzina, ka pilnīgai laimei pietrūcis Lauras Jansones dalības turnīrā, jo savstarpējās cīņās Puisītei konkurenti līdz šim vēl nav izdevies pieveikt. Māra no Kristas atpalika par viena ripinājuma tiesu un pārliecinoši ieņēma 2. vietu. Trijnieku ar +31 virs PAR noslēdza Linda Dobele.

Pamats gandarījumam bija ne tikai laureātiem. Tālivaldis Pētersons uzturēja Latvijas golfa prestižu nu jau junioru vecumu pāraugušo spēlētāju konkurencē, dalot 4. vietu ar Matīsu Juri Mazuti no Kanādas. Par citās valstīs dzīvojošo latviešu atsaucību īpašs prieks, jo asāka konkurence neļaus iesūnot pašmāju midamatieru klases meistariem.

Bija čempionātā arī īpašs notikums - Kārlis Skalbergs noslēguma kārtā iepriecināja sevi un citus ar hole in one 13. bedrītē. Kā atzina pats veiksminieks, tas viņam jau ir otrais šāds meistarstiķis, un arī rēķins "Ozo Golf Club" bārā pēc golferu uzcienāšanas drūmas pārdomas nav raisījis.

Čempionāts noslēdzās ar svinīgo saietu un banketu turnīra galvenā sponsora LMT mājā, kur vēl ilgāku laiku nerima golferu runas. Arī par čempionāta galvenā tiesneša Artūra Krukova centību karogu pozīciju izvietošanā, un "Ozo Golf Club" rafu, kas mācēja iedvest cieņu pret sevi.

Lieliskā vasaras diena atgādināja, ka ilgas pauzes golfa kalendārā nav gaidāmas. Juniores nākamajā nedēļas nogalē dodas uz Eiropas meiteņu komandu čempionātu, bet mājās palikušos gaida "Samsung Open" un "Sportland" ģimeņu kausa posms. Viss turpinās...

Pēdējās izmaiņas , 30.06.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē