Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Stundas pie Leadbetter

Jaunas iespējas pavērušās trenēties kāriem Latvijas golferiem - lai arī šīs ziņas virsraksts ir nedaudz pārspīlēts, tajā ir ļoti liela daļa patiesības. Ikviens gribētājs šonedēļ var rezervēt apmācību pie Leadbetter akadēmijas trenera Quintin van der Berg šeit pat "Ozo Golf Club" laukumā. Pamatnodarbošanās vizītes laikā viesim būs Latvijas labāko junioru trenēšana.

Pēc Latvijas Golfa federācijas (LGF) apmaksāta uzaicinājuma, Quintin van der Berg Rīgā darbosies no 18. līdz 22. jūnijam. Ņemot vērā, ka viņa kvalifikācija un pieredze varētu interesēt ne tikai juniorus, LGF ar trenera piekrišanu piedāvā treniņu stundas arī citiem interesentiem.

Latvijas junioru izlasē neiekļautos golferus Van der Berg ir ar mieru pieņemt katru dienu plkst. 8:00-9:00 vai plkst. 17:00-18:00. Mācību stundas maksa - 120 latu, no kuriem daļa paliks Latvijas junioru programmas finansējuma nodrošināšanai.

Līdz šim lielākās Quintin van der Berg treniņu metožu piekritējas ir Krista un Māra Puisītes. Līdzīgi kā citi Latvijas labākie juniori abas māsas šopavasar trenējas pie Van der Berg "La Cala" bāzē Spānijā.

Papildus treniņam Van der Berg piedāvā veikt spēlētāja sitiena biomehānikas analīzi (ZenoLink). Dati par spēlētāju (gurnu, plecu, roku ātrums vēziena laikā, nūjas vēziena dati, utml.) tiek savākti un nosūtīti uz ASV laboratoriju. Rezultātus video formā saņem atpakaļ 1-2 dienu laikā. Spēlētājs tad pieslēdzas sistēmai un datorā redz savu vēzienu, kā arī ieteiktos vingrinājumus (PTS drills; video formātā) pie kā būtu jāstrādā, lai uzlabotu koordināciju un sitienu. Tests norit piecas minūtes, datu apstrādes maksa 100 eiro.

Šo sistēmu jau ir izmantojuši junioru izlases dalībnieki, un tas dod iespēju neatkarīgi no laika un vietas, izpildīt vingrinājumus, kas personalizēti un nepieciešami katram individuālam spēlētājam. Interesēties par treniņiem pie Van der Berg var pie LGF ģenerālsekretāres Santas Pučes (t.29191428). Ja papildus treniņam vajadzīga arī biomehānikas analīze, to vajadzētu pieteikt ne vēlāk kā otrdien.

Lūk, Van der Berg vizītkarte: G.S.E.B; Taylormade Master Fitter, Director and Senior Instructor David Leadbetter Golf Academy La Cala Spain, La Cala Resort.

Pēdējās izmaiņas , 16.06.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē