Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Klāt pirmais stroke čempionāts

Vai Latvijas labāko golferu meistarība jau ir tik noturīga, lai sekotu līdzšinējām veiksmes tradīcijām, sestdien būs iespēja pārliecināties “Ozo Golf Club”, kur risināsies GANT Pasaules latviešu “Open”. Intriga sekojoša – vai arī sesto reizi no sešām uzvarētāja rezultāts šajā turnīrā būs ne sliktāks par laukuma PAR.

Pēdējos divus gadus pēc kārtas par Pasaules latviešu “Open” kausa ieguvēju ir kļuvis tolaik vēl “Ozo Golf Club” pro Hakan Svensson, turklāt amatieriem pērn neizdevās aizsniegties arī līdz kādai no pārējām divām vietām trijniekā.

Arī šogad profesionāļi ir aicināti piedalīties, taču nav teikts, ka spēcīgāko junioru līdzdalības gadījumā uz čempionu kausa neparādās kāds no viņu vārdiem. Pērn spēcīgākie jaunie golferi Pasaules latviešu “Open” nespēlēja.

Vēl ne reizi Pasaules latviešu “Open” ceļojošais kauss, ko izcīnīs jau sesto gadu, nav pasniegts spēlētājam, kura rezultāts sitienu spēlē būtu bijis sliktāks par “Ozo Golf Club” laukuma PAR. Pirms Svensson veiksmīgo laureātu godā ir bijuši Dāvis Puksts, Laura Jansone un Artūrs Krukovs.

Jansonei šoreiz gan atliek novēlēt, lai viņai nebūtu pat teorētiskas iespējas sestdien spēlēt “Ozo Golf Club”, jo Latvijas dāmu golfa līdere devusies uz Skotiju, kur trešdien aizvadīs pirmo kārtu “Ladies’ British Open Amateur Championship”. Pasaules amatieru augstākās līgas turnīrā – 116 no 144 dalībniecēm handikaps ir plusos – pēc pirmajām divām kārtām noteiks 64 golferes, kas iekļūs izslēgšanas kārtā.

Savukārt GANT Pasaules latviešu “Open” atšķirībā no vairākiem citiem “Ozo Golf Club” turnīriem paredzēts visiem kopējs starts plkst. 8.30, kas arī nosaka, ka dalībnieku nevar būt vairāk par 88 golferiem.

Balvas kopējā vērtējumā ir paredzētas labāko trijniekam sitienu spēlē un HCP neto ieskaitē. Pie balvām turnīrā varēs tikt vienīgi apbalvošanas ceremonijā klātesoši spēlētāji.

GANT Pasaules Latviešu Open

Ozo Golf Club

14. jūnijs – plkst. 8:30

1. Vadība

Sacensības organizē Ozo Golf Club sadarbībā ar Pasaules latviešu golfa asociāciju un GANT.

2. Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2008. gada 14. jūnijā. Sākums plkst. 8:30 (shot gun) no visām laukuma bedrītēm vienlaicīgi.

3. Dalībnieki

Sacensībās piedalās Latvijas Republikas pilsoņi, rezidenti un latvieši. Sacensības notiek sitienu spēlē (stroke) un HCP netto ieskaitē. Var piedalīties arī profesionāļi.

3.1 Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.2 Maksimālais dalībnieku skaits 88 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Kluba golfa laukuma vietējiem noteikumiem.

4.2 Sitienu (stroke) un HCP NETTO spēle. Sitienu (stroke) spēlē uzvar tas spēlētājs, kas 18 bedrītes veic ar mazāko sitienu skaitu. HCP NETTO spēlē uzvar tas spēlētājs, kas pēc 18 bedrīšu izspēles savāc vismazāk HCP NETTO sitienus. Longest drive 17. bedrīte, nearest to pin 13. bedrīte.

4.3 Vienāda labākā NETTO rezultāta gadījumā, uzvar tas, kuram zemāks HCP. Ja HCP ir vienādi, notiek „pēkšņās nāves” pāspēle uz 13. bedrītes.

4.4 Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu sitienu spēlē (stroke jeb brutto), tad izspēlē “pēkšņās nāves” pāspēli uz 13.bedrītes.

4.5 Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei ne vairāk kā15 minūtes.

4.6 Vīrieši spēlē no dzeltenajām izsitiena vietām, dāmas – no sarkanajām. Latvijas junioru izlase attiecīgi no baltajām (puiši) un zilajām (meitenes).

5. Pieteikšanās un izloze

5.1 Spēlētāji var pieteikties sacensībām līdz 2008. gada 12. jūnijam plkst. 15:00 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr. 7394399

5.2 Izlozi rīko Ozo Golf Club administrācija.

6. Starta laiki

Reģistrācija sacensību dienā līdz pulksten 8:15, pirmstarta informācija – 8:15. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7. Dalības maksa

7.1. Kluba biedriem, sezonas karšu īpašniekiem – Ls 15,-

7.4. Pārējiem – green fee Ls 35 + Ls 15,-

8. Balvas un sponsori

Sitienu (stroke) un HCP Netto spēles pirmo trīs vietu ieguvēji tiek apbalvoti. Labākais sitienu spēles dalībnieks saņem galveno balvu – ceļojošo kausu, kas ir Pasaules latviešu Open turnīra īpašums un glabājas Ozo Golf Club. Balvas pasniedz GANT tikai apbalvošanas ceremonijā klātesošajiem uzvarētājiem.

Pēdējās izmaiņas , 11.06.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē