Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

No amatieriem gaida pieteikumus

Lai veicinātu pēc iespējas plašāku Latvijas golferu pārstāvniecību, un līdz ar to celtu nacionālā amatieru čempiona titula svaru, praktiski visiem reģistrētajiem spēlētājiem tiek dota iespēja jūnija beigās startēt LMT Latvijas amatieru čempionātā. Turnīru vēl jo īpašāku darīs tajā gaidāmā cīņa par vietu nacionālajā izlasē startam pasaules amatieru komandu čempionātā.

Sacensību rīkotāji cer, ka atteikšanās no dalības handikapiem ļaus būtiski paplašināt turnīra dalībnieku skaitu un veicinās golferu interesi par nacionālo amatieru čempionātu. Lai atšķirīga meistarības līmeņa dēļ, dalībnieki ar lielu handikapu tomēr nekļūtu favorītiem par apgrūtinājumu, bet tajā pat laikā varētu konkurēt ar sev līdzīgajiem, spēlētāju reģistrētie handikapi tiks ņemti vērā starta grupu un starta laiku izlozē.

Starta grupu izlozē spēlētāji tiks iedalīti divās handikapu grupās - atsevišķi HCP 0-15 un HCP 16-36. Pieteikumi dalībai čempionātā iesniedzami "Ozo Golf Club" recepcijā līdz 25. jūnija vakaram personiski, nosūtāmi turp uz faksa numuru 7394034, vai e-pasta sūtījumā uz ozogolf@apollo.lv .

Uz plašāku spēlētāju atsaucību mudina cerēt arī īpašie dalības nosacījumi - turnīra dalības maksa visām trim sacensību dienām ir 75 lati, ietverot gan green fee un suvenīrus, gan ēdināšanu un dalību noslēguma banketā. Visu to pašu, bet par 25 latiem saņems juniori.

Vienīgais dalībnieku skaita ierobežojums stāsies spēkā, ja notiks teju neticamais, un kungu konkurencē būs vairāk par 144 spēlētgribētājiem, bet dāmām pieteiksies virs pus simta dalībnieču. Turnīrā pēc otrās kārtas sekos kats - izšķirošajā dienā spēlēs 60 kungi un 18 dāmas, vai nedaudz vairāk dalītu vietu gadījumā.

Turnīrā varēs spēlēt arī rezidenti bez Latvijas pilsonības, bet ar Latvijas Golfa federācijas izdotajām handikapa kartēm. Taču šie spēlētāji nepretendēs uz vietu dalīšanu un spēlēs ārpus konkurences.

It īpaši visjaunākajiem censoņiem pirms pieteikšanās gan būtu vērts apdomāt, vai šis izaicinājums jau tagad ir pa spēkam, jo jāspēlē no tālākajām izsitienu vietām, kas nav viegls pārbaudījums.

LMT Latvijas amatieru čempionātā sasniegtie rezultāti būs izšķiroši nacionālo izlašu komplektēšanā - gan kungiem, gan dāmām oktobrī uz Austrāliju dosies pa trim golferiem. Komandas sastāvu vēl atliks apstiprināt Latvijas Golfa federācijai.

Savu attieksmi pret dalību LMT Latvijas amatieru čempionātā golferi ir aicināti izteikt arī atbildot uz 'Golfs.lv jautājumu'.

Tālāk publicēts sacensību reglaments un saite uz čempionāta dalībnieka anketu.


LMT Latvijas Amatieru čempionāts golfā 2008

Sacensību nolikums

1.      Vadība
Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF Latvijas Amatieru čempionāta sacensību organizācijas komiteja. Sacensību galvenais tiesnesis Arturs Krukovs.

2.      Laiks un vieta
Sacensības notiek OZO Golf Club laukumā no 27.06.2008. – 29.06.2008.

3.      Dalībnieki

3.1. Sacensību dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi (LR pilsoņu pase).

3.2. Ārpus kārtas var piedalīties LR rezidenti ar LGF izsniegtajām HCP kartēm.

3.3. Sacensības notiek amatieriem dāmu un kungu konkurencē.

3.4. Maksimālais dalībnieku skaits: 144 kungiem, 50 – dāmām.

3.5. HCP limits: nav. HCP tiks ņemti vērā, ja tiks pārsniegts dalībnieku skaita noteiktais limits.

3.6. Spēlētājiem LGF 2008.gada HCP kartes obligātas.

3.7. Spēlētāji ar 2008.gada LGF izsniegtajām HCP kartēm var iegūt LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga Nolikumu. Sacensību reitinga svars 1,2.

4.      Sacensību formāts un noteikumi

4.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, OZO Golf Club vietējiem noteikumiem un LGF Sacensību Nolikumu.

4.2. Sitienu spēle 54 bedrītes, sacensību pirmajā un otrajā dienā tiek izspēlētas 18 bedrītes katrā dienā. Sacensību trešajai dienai kvalificējas (cut): kungiem 60 spēlētāji, dāmām 18 spēlētājas; pie vienādiem rezultātiem spēlētāju skaits var tikt palielināts. Ārpus kārtas startējošajiem otrajai dienai kvalificējas (cut) 12 kungi un 4 dāmas ar noteikumu, ka rezultāti ir labāki nekā LR Amatieru čempionāta dalībnieku pēdējam kvalifikāciju pārvarējušajam spēlētājam.

4.3. Kungi spēlē no baltajām izsitienu vietām, dāmas no zilajām izsitienu vietām.

4.4. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 17. un 18. bedrītes (rezultātus summējot), ja rezultāti vienādi, nākamās pārspēles tiek veiktas uz 18.bedrītes.

4.5. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

4.6. Bumbiņu marķēšana obligāta.

4.7. Reitinga ieskaitei obligāti aizpildāmas LGF statistika (ripinājumi). 

4.8. Čempionāta dalībniekiem nav atļauts spēlēt uz laukuma - visās sacensību dienās pirms sacensību kārtas vai pārspēles; pirmajā un otrajā sacensību dienā pēc sacensību kārtas beigām.

5.      Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 25.06.2008. plkst.17.00 aizpildot pieteikumu formu: www.lgf.lv un nogādāt to OZO Golf Club recepcijā (fakss: 7394034) vai nosūtot pa e-pastu ozogolf@apollo.lv

5.2. Izloze pirmajai un otrajai spēles dienai notiek 25.06.2008. plkst. 20.00. Izloze tiek veikta balstoties uz HCP grupām (līdz HCP 15, no HCP 16-36).

6.      Starta laiki

Pirmās un otrās dienas starts notiks saskaņā ar izlozi, trešajā dienā spēlētāji startē saskaņā ar pirmās un otrās dienas rezultātiem. Trešajā dienā ārpus kārtas startējošiem spēlētājiem ir atsevišķs starts. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu. Starta grupas un laiki tiek izlikti OZO Golf Club, publicēti LGF mājas lapā  www.lgf.lv; un OZO Golf Club mājas lapā www.ozogolf.lv

7.      Dalības maksa

- Turnīra maksa, ietverot ēdināšanu, suvenīrus, “green fee” un ielūgumu uz noslēguma banketu - LVL 75.00

- Turnīra maksa junioriem (līdz 18 g.v. uz 2008.gada 1.janvāri) un junioru izlases dalībniekiem, ietverot ēdināšanu, suvenīrus, “green fee” un ielūgumu uz noslēguma banketu  - LVL 25.00

8.      Apbalvošana

Sacensību pirmo trīs vietu ieguvēji saņem LGF balvas, ar LGF diplomiem tiek apbalvoti pirmo sešu vietu ieguvēji. Uzvarētāju vārdi tiek iegravēti LR Amatieru Čempionu kausā.

 Pieteikuma anketa: http://www.lgf.lv/data/LMT%20Am%20Cemp_anketa.doc

Pēdējās izmaiņas , 10.06.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē