Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Puksts 39. vietā profesionāļu tūres posmā

Nebijušus augstumus Latvijas profesionālajam golfam sasniedzis Dāvis Puksts, aizvadītās nedēļas nogalē Dānijas dienvidos izcīnot dalītu 39. vietu "Ecco" tūres sacensībās. Spēlējot Skandināvijas profesionāļu konkurencē, Puksts trīs kārtu summā finišēja ar +8 virs PAR.

"Sonderjyllands Golf Club" laukumā (PAR 71) nospēlējis pirmās divas kārtas ar 73 un 74 sitieniem, Puksts pārvarēja katu, bet pēdējās 18 bedrītes tika izspēlētas vēl ar 74 sitieniem.

Visas trīs sacnsību dienas bija pamatīgi vējains un dažbrīd pat pūtis ar vētras spēku. Puksts atzīst, ka pirmais raunds izdevies veiksmīgs, bet otrajā dienā vairs nav bijis šaubu, ka viss izdosies. "Kontrolēju savu spēli, nevis cerēju, ka citiem neveiksies," teica "Viesturu" pro.

Smago laika apstākļu dēļ kata robeža izrādījās visai augsta (+7 virs PAR). Pēdējā spēles diena Pukstam izvērtās ļoti laba līdz īpaši šaurajai un garajai 13.bedrītei. Arī pēc sitiena ar dzelzi bumbiņa atrada ceļu uz mežu un rezultātā trīskāršs bugijs.

Taču finišā dienas rezultāts bija +3 un summā +8, ko Puksts pats dēvē par savu lielāko sasniegumu golfā.

Par uzvaru cīnījās arī Rīgā labi zināmais zviedrs Peter Malmgren, tomēr turnīrā ar 40 000 eiro balvu fondu viņš palika dalītā 3. vietā. Uzvarētāju noteica pārspēlē, kurā soms Jaako Makitalo pieveica Dānijas golferi Kenneth Mortensen. Abi līderi 54 bedrītes izspēlēja ar -5 zem PAR.

Turnīrā piedalījas 107 spēlētāji no kuriem 55 labākie pārvarēja katu. Skandināvi bijuši arī itin labi informēti par Latvijā notiekošo. Visi ar Pukstu runājušie golferi šovasar pošas uz Rīgu spēlēt "Hansabanka Baltic Open".

"Ecco" tūres posma rezultāti: http://www.golfbox.dk/livescoring/finalresult.asp?tour={A91575FC-4ED4-4954-A85B-5D4B34204F84}&clubOnly=1&color=1 

Pēdējās izmaiņas , 02.06.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē