Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Reitings ir, nākotnē iespējama cita sistēma

Pēc sezonas pirmajām astoņām sacensībām Latvijas Golfa federācija apkopojusi nacionālo punktu reitingu kugiem un dāmām. Uz šo brīdi reitingā vairāk nekā 120 kungu konkurencē vadībā ir Kārlis Broders, kam seko Andris Cinis un Mārcis Broders. Dāmām pirmajā trijniekā ir tikai jaunās golferes - Mārai un Kristai Puisītei seko Laura Jansone.

Reitinga skaitļu apkopotājs Signis Vāvere izskaitļojis, ka ir tikai viens golferis - Vilmārs Jansons, kurš izlaidis tikai vienas reitinga sacensības. Šobrīd Jansons atrodas 35. vietā. No sešās reitinga sacensībās spēlējušajiem Māris Gulāns rangā ir 4. vietā, Vilis Krištopans ieņem 11. vietu, bet Ivans Uļjanovs ierindojies 15. pozīcijā.  Vismaz sešās reitinga sacensībās ir piedalījušies septiņi golferi.

Lielākais lēciens pēc "SEB Bankas Open" ar "Viesturos" izcīnīto otro vietu izdevies Robertam Tiļukam, kurš no 30. vietas pacēlās pa septiņpadsmit pozīcijām uz 12 vietu. Savukārt 3. vietā finišējušais Aldis Puisītis pakāpās par 10 vietām un nu ir 18.

Dāmām vismaz piecās reitinga sacensībās ir piedalījušās trīs golferes – Vineta Ruka, Daiga Puisīte un Lidija Gavrilova, kuras attiecīgi arī ieņem secīgas vietas, sākot ar ceturto.

Sagaidāms, ka nākamajā sezonā retinga veidošanas sistēma varētu mazliet pamainīties. Ja ieteiktās pārmaiņas gūs LGF atbalstu, izcīnītie punkti būs spēkā 365 dienas kopš to gūšanas brīža. Līdz ar to rangs sezonas gaitā mainīsies plūstošāk un gads visiem nebūs jāuzsāk no nulles, kas nebūt neatbilst lietu tābrīža stāvoklim.

Reitinga veidotāji labprāt uzklausīs jebkurus racionālus ieteikumus. Savukārt, ja kādam ir jautājumi par pašreizējo reitingu, tos var adresēt web@broka.lv

Pēdējās izmaiņas , 28.05.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē