Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Atjaunots vēsturiskais taisnīgums

Aizdomas par Lauras Jansones netaisnīgu nonākšanu Eiropas amatieru ranga 7. vietā ir izrādījušās pamatotas. Eiropas Golfa asociācija (EGA) nu ir veikusi oficiālu labojumu, ierindojot Lauru dalītā 6. vietā, kā tas arī pienākas. Atjaunot taisnīgumu palīdzēja Latvijas Golfa federācijas (LGF) ģenerālsekretāres Santas Pučes interese, nosūtot EGA vēstulīti, kurā pārjautāts, vai tiešām viss ir pareizi.

EGA amatpersona godīgi atzinās, ka, publicējot rangu, paslīdējusi rociņa, tādēļ dalītas sestās pozīcijas vietā Jansonei nepelnīti ierakstīta 7. vieta.

Jau pēc pirmās jaunā ranga publicēšanas, papētot tuvāk punktu sadalījumu, bija redzams, ka Jansonei ir ne tikai vienāds punktu skaits ar sestās vietas īpašnieci Francijas golferi Laura Fourdraine, bet arī identisks punktu sadalījums pa turnīriem. Abas meitenes punktus guva ASV studentu mačos, turklāt gūstot vienādas vietas.

Nākamais turnīrs Jansonei sāksies 8. maijā, kad Teksasā startēs ASV studentu sporta (NCAA) reģionālais čempionāts. Praktiski vienlaicīgi, tikai lielā dīķa otrā krastā, startēs arī Jansones tuvākās konkurentes Latvijas izlasē māsas Puisītes, kuras pieteikušās Spānijas meiteņu junioru čempionātam "Arcos Gardens Golf Club & Country Estate" laukumā Andalūzijā.

Vēl agrāk startptautisku turnīru pulveris būs jāosta Kārlim Broderam un Elīzai Vildei, kuri jau šajā nedēļas nogalē Anglijā Blekpūles apkaimē startēs "Fairheaven Trophies 2008" turnīrā.

Arī junioru gadus sen pāraugušajiem nav pamata gausties, ka viņi vairs nevienam neinteresē. Aktīvi spēlētgribētāji ir aicināti pieteikties Eiropas veterānu spēlēm, kas septembra sākumā notiks Zviedrijā. Te gan jāpiebilst, ka apzīmējums 'veterāni' ir visai aptuvens vārda 'masters' tulkojums, jo uz spēlēm Malmes apkaimē ir aicināti visi, kas nav jaunāki par 35 gadiem.

Eiropas veterānu spēļu golfa turnīrs risināsies piecās vecuma grupās, četros laukumos izspēlējot 72 bedrītes. Vairāk informācijas spēļu mājaslapā http://www.emg2008.com/sports_info.asp?lang=en&id=9&spid=22 

Pēdējās izmaiņas , 30.04.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē