Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Jansone jau septītā EGA rangā

Uzvara ASV studentu konkurencē "Atlantic Sun" konferences finālturnīrā Lauru Jansoni jau izvirzījusi 7. vietā Eiropas golfa asociācijas (EGA) dāmu rangā. Pēdējās trīs nedēļās Jansone pakāpās par 20 pozīcijām un ir tikusi līdz vietai, kas vēl pirms pāris gadiem būtu šķitusi Latvijas golfam neiespējama.

Punktus EGA reitingā var vākt ne tikai amatieru čempionātos Eiropā, bet arī noteikta līmeņa ASV augstskolu sacensībās. Rangā ieskaita divus labākos rezultātus no turnīriem Amerikā, tā kā Jansone maijā NCAA reģionālajā čempionātā vēl var uzlabot savas pozīcijas rangā, taču tikai tad, ja gūs vairāk punktus nekā otros līdz šim ieskaitītajos mačos.

Jansones guvumu reitingā veido 60 punkti par uzvaru "Atlantic Sun" čempionātā un 37,50 punkti par 4. vietu "Pinehurst Challenge" turnīrā.

Tā kā detalizēti reitinga veidošanas principi EGA mājaslapā nav izskaidroti, ir grūti uzminēt, kādēļ Jansone nav ierindota dalītā 6. vietā. Jūrmalniecei ir ne tikai vienāds punktu skaits ar sestās vietas īpašnieci Francijas golferi Laura Fourdraine, bet arī identisks punktu sadalījums pa turnīriem, kas turklāt gan vienai, gan otrai bijuši ASV studentu mači.

Kad ASV studentu golfa sezona būs beigusies, Jansone cer startēt vairākos turnīros Eiropā, kur arī tiks dalīti EGA reitinga punkti. Plānos ir "British Open" kvalifikācija, iespējams, arī turnīri Dānijā un Somijā, taču vispirms vēl gaida izšķirošās spēles ASV.

EGA amatieru reitings sievietēm:

1. Caroline Westrup (Zviedrija) 110,00 punkti

2. Carlota Ciganda (Spānija) 107,50 

3. Stephanie Kirchmayr (Vācija) 105,00 

4. Maria Hernandez (Spānija) 102,50 

5. Caroline Masson (Vācija) 100,00 

6. Laura Fourdraine (Francija) 97,50 

7. Laura Jansone (Latvija) 97,50 

8. Carmen Perez-Narbon (Spānija) 95,00 

9. Belen Mozo (Spānija) 90,00 

9. Benedicte Toumpsin (Beļģija) 90,00

Pēdējās izmaiņas , 24.04.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē