Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Apzināti lielie turnīri

Tuvojoties sacensību sezonas sākumam, ir būtiski zināt gan gada lielāko turnīru norises laikus, gan šajos mačos plānoto dalības kārtību. Latvijas Golfa federācijas valdes sēdē šonedēļ tika lemts gan par LMT Latvijas Amatieru čempionātu un "Hansabanka Latvian Open", gan arī par Latvijas senioru un junioru čempionātiem.

LMT Latvijas amatieru čempionāts "Ozo Golf Club" laukumā notiks no 27. līdz 29. jūnijam. Lai veicinātu dalībnieku atsaucību, turnīrā nav noteikta strikta handikapa robeža. Taču spēlētāju handikapus plānots ņemt vērā, komplektējot spēles grupas un iedalot starta laikus, lai spēcīgākiem golferiem nebūtu jāpiedzīvo lieka kavēšanās.

Ja atsaucība būs tik liela, ka pārsniegs laukuma iespējas, dalībnieka handikaps būs tas faktors pēc kura noteiks startam pielaižamos spēlētājus. Būtiski, ka pēc LMT Latvijas amatieru čempionātā sasniegtajiem rezultātiem noteiks valsts izlases sastāvu startam pasaules amatieru komandu čempionātā šī gada rudenī.

Dalības maksa LMT Latvijas amatieru čempionātā neatkarīgi no visiem citiem apstākļiem būs 75 lati, bet junioriem - 25 lati.

Kad būs noskaidroti valsts amatieru čempioni, kārta pienāks senioriem. Latvijas senioru čempionāts 20. jūlijā tradicionāli notiks "Viesturos". Tas būs atklāts turnīrs, kurā varēs piedalīties arī citu valstu golferi, kas sasnieguši 55 gadus kungu vai piecdesmitnieku dāmu konkurencē.

Savukārt Latvijas junioru čempionātu pēc izlases spēlētāju lūguma pārcēla nedaudz vēlāk uz 28. līdz 30.jūliju, lai šis turnīrs labāk būtu saskaņojams ar spēcīgāko dalībnieku starptautisko maču plāniem. Turnīra izspēles princips palicis nemainīgs - pirmā diena Salienā, otrā kārta - "Viesturos", bet noslēguma raunds notiks "Ozo" laukumā. Absolūtais čempions puikām un meitenēm kvalificēsies apmaksātai dalībai Jorkas hercoga balvas izcīņā.

Sezonas sportiskā kulminācija amatieriem būs "Hansabanka Latvian Open" no 8. līdz 10. augustam "Ozo Golf Club" zālienos. Dalības maksimālā handikapa robežas nav mainītas - HCP 15 kungiem un HCP 20 dāmām.

Dalības maksa "Hansabanka Latvian Open" visiem būs 90 latu, bet Latvijas junioru izlases dalībniekiem - 30 latu.

Pēdējās izmaiņas , 10.04.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē