Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

„Ozo” uz starta līnijas

Ko tādu neatceras pat Latvijas golfa senseno laiku visvecākie veterāni – spēlēšanas sezona tiek atklāta gandrīz marta vidū! Ja negadīsies smagi tā arī īsti nepiedzīvotās ziemas recidīvi, „Ozo Golf Club” laukums ikvienam spēlētājam būs atklāts 19. martā. Citos laukumos pagaidām vēl vēro dabas zīmes un ar solījumiem nesteidzas.

Būtībā ziema „Ozo” laukumā pa īstam tā arī netika manīta, un kluba biedri jau kopš janvāra savā nodabā spēlē uz īstajiem grīniem. „Ozo Golf Club” direktors Armands Puče atzīst, ka tāda sezona vēl nav piedzīvota.

"Ozo" recepcija gan atgādina no priekiem nezaudēt realitātes izjūtu un gadījumā, ja naktī būs bijušas salnas, pirms kāpšanas mašīnā vispirms telefoniski painteresēties, no cikiem laukums būs spēlējams.

Savukārt Salienā un „Viesturos” par agro pavasari priecājas, bet tik drīzu spēlēšanu vēl nesola. Salienas grīnkīpers Einārs Mednis teic, ka laika prognozes vēl neliecina par neatgriezenisku un īsti siltu pavasari, jo ne tik tālā nākotnē varot gadīties piedzīvot pamatīgas salnas. Tādēļ Salienā par drošu sezonas atklāšanas laiku uzskata aprīli, nevis martu. Protams, ja marta beigās jau valdīs maija noskaņas, speciāli laukuma atvēršanu garumā neviens nevilks.

Spēlēt tik kārajiem golferiem „Viesturu” ģenerāldirektore Sandra Opite atgādina, ka viņu laukumā vēl pirms pāris dienām bija krietni sniega plankumi, tādēļ Jaunmārupē pirms aprīļa spēlēt varēs tikai tādā gadījumā, ja pavasaris nāks ar joni. Plānu dažādība būtībā ir loģiska, jo atšķirībā no Ķīšezera krasta, kur valda savdabīgs lokāls piejūras klimats, „Viesturos” jārēķinās ar krietni kontinentālākiem apstākļiem.

Bet, lai nu kurā brīdī kurš laukums aicinās uz pirmajām spēlēm, izskatās, ka golferi jebkurā gadījumā var rēķināties ar visu laiku agrāko sezonas sākumu. Tātad ir par ko priecāties arī skarbās inflācijas laikmetā – sezonas karte kļūst par arvien veiksmīgāku ieguldījumu.

Pēdējās izmaiņas , 10.03.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē