Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Tumba interesējas

Latvieši ik pa laikam ir piedalījušies Sven Tumba dibinātajos „World Golfers Championship” (WGC) turnīros, taču stabila tradīcija darīt to ik gadu tā arī nav izveidojusies. Arī rīkotāju interese par Latviju nu jau 14 gadus pastāvošajā turnīrā ir bijusi dažādos laikos atšķirīga, taču šogad Tumba atkal ir metis skatu uz Baltiju.

WGC ir handikapu turnīrs valstu komandām, ar visām no tām izrietošajām pozitīvajām un negatīvajām sekām. No vienas puses amatieriem savā handikapa grupā ir iespēja uzspēlēt kopā ar sev līdzīgajiem, taču par dažu brīnumveiksmīgi spēlējošu golferu HCP reālu atbilstību īstenībai nereti ir radušās dibinātas šaubas.

Tomēr turnīra patrons leģendārais Arnold Palmer pamatoti atgādina, ka šis turnīrs ir lieliska iespēja tikties visas pasaules golferiem neatkarīgi no meistarības līmeņa.

Vēstulē Latvijas Golfa federācijai Tumba aicina latviešus šoruden spēlēt kārtējā WGC turnīrā, kas notiks novembra beigās Floridā, „Mission Inn Golf Resort” laukumos.

Lai spēlētu WGC čempionāta ieskaitē, vispirms jānotiek nacionālajam atlases turnīram. Pagaidām neviens laukums šādas sacensības savā kalendārā nav apstiprinājis, taču to varēs izdarīt arī vēlāk, kvalifikācijas mačus aizvadot kāda cita jau iepriekš izsludināta turnīra ietvaros.

Līdz šim pēdējo reizi Latvija WGC čempionāta ieskaitē bija pārstāvēta 2005. gadā Turcijā, kur tika gūta 21. vieta 23 komandu konkurencē.

Pēdējās izmaiņas , 13.02.2008.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē