Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbei sudraba finišs

Svētku noskaņa svētdien valdīja arī Floridā, kur pasaulē spēcīgākās golferes aizvadīja gada pēdējās lielās sacensības. Sudraba toņos finišs izdevās Natālijai Gulbei, kura LPGA sezonas noslēguma čempionātā izcīnīja otro vietu.

Gulbe izšķirošajā kārtā nospēlēja ar 70 sitieniem, jeb -2 zem PAR. Uzvarēja pasaules rangu līdere meksikāniete Lorena Ochoa, kuras rēķinā bija 68 sitieni. Uzvarētāja par "Trump International Golf Club" laukumā gūto panākumu saņēma dāmu golfā lielāko prēmiju - caurspīdīgu kasti ar banknotēm viena miljona dolāru vērtībā. Gulbes guvums bija 100 000 dolāru no 1,55 miljonu dolāru lielā balvu fonda.

Vienu bedrīti pirms finiša Gulbei bija izredzes pat pacīnīties par uzvaru, jo viņa no Ochoa atpalika viena sitiena tiesu. Taču pēdējā bedrītē meksikāniete tika pie bērdija, bet Gulbei - PAR. Turklāt Ochoa pēdējā bedrītē izdevās sitiens, ko viņa pati nodēvēja par mūžā labāko.

No rafa ar 6. dzelzi Ochoa 153 jardu distancē trāpīja četru pēdu attālumā no karoga, bumbiņai paglābjoties gan no grīna kreisajā pusē gaidošiem bunkuriem, gan dīķa labajā pusē. "Domāju, ka tas bija manā karjerā labākais sitiens," pēc uzvaras teica Ochoa. "Bumbas pozīcija bija briesmīga - varēja redzēt tikai pusi bumbiņas. Taču jutos labi, biju mierīga, un izdevās perfekti."

LPGA Naudas listē Gulbe sezonu pabeidza 12. vietā ar nopelnītiem 886 404 dolāriem. Pārliecinoši pirmā ar 4 364 994 dolāriem finišēja Ochoa.

LPGA sezonas noslēguma čempionātā piedalījās 32 uzaicinātās spēlētājas, kas sasniedza labākos rezultātus 2007. gada sezonas kopvērtējumā. Turnīra izšķirošajā kārtā piedalījās tikai astoņas spēlētājas, un uzvarētāju noteica 18 bedrīšu izspēlē, neskaitot iepriekšējās dienās sasniegtos rezultātus.

Pēc ceturtdien un piektdien aizvadītajām pirmajām divām kārtām cīņu turpināja 16 labākās dalībnieces, turklāt Gulbe vietu viņu vidū nopelnīja tikai pārspēlē, kur uz divām pēdējām vakancēm pretendēja trīs golferes. Liekā izrādījās bijusī pasaules rangu līdere zviedriete Annika Sorenstam. Savukārt pēc priekšpēdējās kārtas galvenās balvas pretendentu loks saruka līdz astoņām spēlētājām.

LPGA sezonas noslēguma turnīrs, pēdējā kārta:

68 - Lorena Ochoa (Meksika)
70 - Natālija Gulbe (ASV)
72 - Paula Creamer (ASV)
74 - Cristie Kerr (ASV)
78 - Mi Hyun Kim (Dienvidkoreja)
80 - Sarah Lee (Dienvidkoreja)
81 - Christina Kim (ASV)
84 - Karrie Webb (Austrālija)

Pēdējās izmaiņas , 19.11.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē