Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Kazahstānas nauda igauņiem

Bijušā militārā poligona vietā Igaunijā pāris gadu laikā plāno uzcelt vērienīgu luksusa atpūtas kompleksu, kur vieta atvēlēta arī golfa laukumam. Par lielāko investoru 300-400 miljonu eiro projektā Pillapalu ciemā netālu no Tallinas kļuvis Kazahstānas prezidenta Nursultana Nazarbajeva znots Timurs Kulibajevs.

Nedēļas izdevums "Eesti Ekspress" vēstī, ka Kulibajevs, kurš ir viens no Kazahstānas bagātākajiem cilvēkiem un žurnāla „Forbes” miljardieru sarakstā iekļauts ietekmīgs oligarhs, projektu īstenošot kopā ar savu biznesa partneri Mirbulatu Abuovu. Ar Abuova starpniecību vairākos biznesa projektos ir iesaistīta Nazarbajeva ģimene.

Abuovs ir nozīmīga figūra un akcionārs Igaunijas privātā kapitāla kompānijā "Mahuste", kas iespaidīgo atpūtas kompleksu grasās uzbūvēt vairāk nekā 90 hektāru platībā 45 kilometrus no Tallinas. Tur golfa laukuma kaimiņi būs luksusa mājas, septiņas viesnīcas, sporta komplekss, iepirkšanās un ūdens izklaižu centrs, liels kazino un dabas takas.

Projektu vada izraēlietis Alexander Goldman, kam ir pieredze kūrorta kompleksu attīstīšanā Dienvidāfrikā un Kazahstānā.

Pēdējos gados Kazahstāna ir piedzīvojusi lielu būvniecības uzplaukumu, kas pašlaik ir apsīkusi, jo celtniecības firmas globālās kredītu krīzes dēļ vairs nevar piesaistīt finansējumu no vietējām bankām. Satricinājumi Kazahstānā aizsākās šovasar, kad starptautiskie kapitāla tirgi globālās kredītu krīzes dēļ vairs nevēlējās piešķirt aizdevumus kazahu bankām, kuras pēdējos gados bija ļoti aktīvi aizņēmušās naudu, lai finansētu savu agresīvo izaugsmi.

Pēdējās izmaiņas , 09.11.2007.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē